Kırkağaç’ta kasapların yüzünü "kıyma" güldürdü

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla et satışlarında düşüş olan kasaplar, vatandaşların talepleri üzerine kıyma çekimi yaparak ekonomik yönden rahatladı.Kesilen kurbanlık etleri derin dondurucularda muhafaza etmek i...

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla et satışlarında düşüş olan kasaplar, vatandaşların talepleri üzerine kıyma çekimi yaparak ekonomik yönden rahatladı.
Kesilen kurbanlık etleri derin dondurucularda muhafaza etmek isteyen vatandaşlar, kıyma çektirmek için kasap dükkanlarına akın etti.
Bayram boyunca kıyma çekimi için yoğun şekilde çalışan kasaplar, et satışlarının durmasını kıyma çekimi ile telafi etti.
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde uzun yıllardır kasaplık yapan ve vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını söyleyen Mehmet Uray, "Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların et talebi düştü. Bu yıl daha çok derin donduruculara koymak için kıyma çekmeye talep var. Bu yüzden kilosunu sadece 10 TL’ye çektiğimiz kıyma sayesinde zararımızı kurtarıyoruz. Vatandaşlarımız sağ olsun iş yerimize büyük ilgi gösteriyorlar. Geç saatlere kadar kıyma çekimi yapıyoruz, taleplerden çok memnunuz” diye konuştu.
Uray ayrıca vatandaşların getirdikleri etleri kıyma haline getirip sucuk yaptıklarını, sucuk dolum makinasıyla el değmeden hazırladıkları sucukların kilosunun ise 50 TL olduğu belirtti.

Ekonomi Haberleri

Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi
Başkan Gürel’den borç açıklaması: “Bu durumu alacağımız tedbirlerle çözeceğiz”
Türkeli’de doğalgaz çalışmaları başladı
ALTSO’da Kadın Girişimciler Kurulu’ndan "Stres ve Öfke" semineri
AESOB, üyelerini yeme-içme sektörüne yönelik vergi düzenlemeleri hakkında bilgilendirdi
Yalova İl Özel İdaresi filosuna yeni araçlar
Meyve düşmanı bir çift ’fındık kurdu’ 200 meyveye zarar veriyor
Karahallı Kavunu Uluslararası Lezzet Kataloğu Ark of Taste listesine kabul edildi
Hisarcık’ta sebze ekili alanlar ve meyve ağaçları dondan zarar gördü
GSO heyetinden belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretleri