Kırşehir Belediyesinin projeleri

Belediye Başkanı Bahçeci: 'Kırşehir'in 6 yılda geldiği noktanın herkes tarafından takdir ediliyor olması bizi memnun ediyor'

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şehrin 6 yılda geldiği noktanın herkes tarafından takdir ediliyor olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Bahçeci, Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, güçlerini halktan aldıklarını belirterek, "Gücü halktan almak, halkın ne istediğini bilmek ve ona göre politika, hizmet üretmek anlamını taşımaktadır. Belediye hizmetlerinde insanların gönlüne girebilmek için çok çalışmanız gerekiyor. Biz de bu doğrultuda hem halkla ilişkileri üst noktada tutmaya hem de yatırımları hızla yapmaya gayret ediyoruz" dedi.

Kırşehir'in 6 yılda geldiği noktanın herkes tarafından takdir ediliyor olmasının kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Bahçeci, "Belediyeye güven demek, şehre güven demektir. Çok şükür o algıyı oluşturduk. Yaptığımız projeleri insanlar gördükçe bizim ne yapmak istediğimizi daha iyi anlıyorlar. Göreve geldiğimizden itibaren, vaat ettiklerimizden daha fazlasını yaptık. Bize oy verene de vermeyene de sahip çıkarak çalışmalarımızı gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bahçeci, partiler ve siyasetin insana hizmet için araç olduğuna dikkati çekerek, "Bunları amaç edinirseniz, yanlış yaparsınız. Biz de çalışmalarımızı, vatandaşımıza daha iyi hizmet sunmak için titizlikle yürütüyoruz. Çok şükür Kırşehir, belediye hizmetleri noktasında belli bir ivme kazandı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız, hemen hemen her konuşmalarında Kırşehir'i anıyorlar, Ahilikten bahsediyorlar. Bu bizim için çok önemli. Başbakanımızın şehrimize karşı çok güzel bir bakış açısı var. Bunu fırsata çevirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

- "Harcadığımız paranın yüzde 42'sini yatırıma dönüştürüyoruz"

Bazen biraz gecikmeli de olsa yaptıkları her hizmetin fazlasıyla karşılığını bulduğunu anlatan Bahçeci, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimizden itibaren, toplam 941 bin metrekare sert zemin yaptık. 150 bin metre kanalizasyon döşedik ve şehrimizde kanalizasyonla ilgili hiçbir problemimiz kalmadı. Yağmur suyu ve drenaj hattı çalışmaları kapsamında ise 61 bin 500 metre hat oluşturuldu. Şehrimizin ihtiyaç duyulan bölgelerine 18 çeşitten oluşan 12 bin fidan diktik. Bu yıl ise 2 bin fidan dikmeyi planlıyoruz. Kültürel ve sosyal etkinliklere de çok önem veriyoruz. İnşallah Ahi Evran Vakfı'nı yeni yasama yılında kuracağız."

Bahçeci, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, il genelinde konutların yüzde 35'ine ulaştıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu rakamı, 2019 yılında yüzde 70'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu ay başlattığımız uygulama doğrultusunda, ayda bir kez şehrin tamamı yıkanacak. Belediye olarak bugüne kadar yaptığımız kamulaştırma bedeli, 19 milyon 810 bin liraya ulaştı. Araç ve makine parkımızı geliştirerek 51 araç aldık, kısa süre içinde 8 kamyon daha alacağız. Belediyemizin işletme sayısı 9'a yükseldi. 6 yılda 31 çocuk parkı yaptık, 15'ini ise revize ettik."

Bahçeci, bin personeli bulunan belediyenin diğer projeleri hakkında da bilgi vererek, "Belediyemizin 2009-2014 yılları arasında hayata geçirdiği 57 projenin maliyeti 332 milyon 372 bin 604 lira. Harcadığımız paranın yüzde 42'sini yatırıma dönüştüren bir belediye olduk" dedi.

Yerel Haberleri

Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor
Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kars’ta
Eyyübiye Belediyesi mali durumunu kamuoyu ile paylaştı
Seyyid Tâhâ-i Hakkâri ve Seyyid Abdullah-ı Şemdini Hazretlerinin kabri yenileniyor
Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek
Antalya’nın kadın muhtarları bir araya gelip hem öğrendiler hem eğlendiler