Kızıltepe İtfaiye Grup Amirliği, öğrenciler için tatbikat düzenledi

Kızıltepe İtfaiye Grup Amirliği, 100. Yıl Anaokulu’nun öğretmen ve öğrencileri için Kızıltepe Belediyesi garaj sahasında tatbikat düzenledi

MARDİN (AA) - Kızıltepe İtfaiye Grup Amirliği, 100. Yıl Anaokulu’nun öğretmen ve öğrencileri için Kızıltepe Belediyesi garaj sahasında tatbikat düzenledi.

Öğrencilere, yangın öncesi ve sonrası yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kızıltepe İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından, öğretmen ve öğrencilerine iş makinesi ve itfaiye hakkında bilgi verdi.

Kızıltepe İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen temsili kurtarma operasyonunda itfaiye ekipleriyle uzatılan merdivenle kurtarılan minik öğrenciler, o anlarda heyecanlanırken belediye garajında kurtarılma çalışmalarını izleyen arkadaşları kurtarma operasyonunu başarıyla tamamlayan ekipleri alkışlarla kutladı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Kızıltepe İtfaiye Grup Amiri Davut Aslan, okullardan gelen talep doğrultusunda tatbikatlarla eğitim verdiklerini belirtti.

Aslan, “Önceden alınan önlemler can ve mal kaybını en aza indiriyor. Bu nedenle öğrencilere verilen eğitimler önemlidir. Yangın ve doğal afetler hayatın bir gerçeğidir. Amaç bilinçli bireylerle zararı en aza indirmektir ” diye konuştu.

 

Yerel Haberleri

Asırlardır Hıdırellez’ı mezarlıkta kutluyorlar
Burhaniyeli güvenlik görevlisi gözyaşları arasında toprağa verildi
DBB Başkanları birimleri denetledi
Bursa Uludağ Üniversitesinin acı günü
Çocuklarını kanallardan uzak tutun
Kafasına poşet takılan leyleğin yardımına ekipler yetişti
Selçuk Üniversitesinde ‘Özgürlük için Kampüsteyiz’ nöbeti başladı
Tokat’ta minik Hatice’nin büyük iyiliği: Gazze’deki çocuklar için ödülünü bağışladı
ASÜ öğrencileri Gazze nöbetine başladı
Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni