Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Şahin'den Başbakana rapor

MARDİN (AA) - Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Mardin’in sorunlarının dile getirildiği rapor sunduğunu belirtti.Şahin, yaptığı yazılı açıklamada,...

MARDİN (AA) - Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Mardin’in sorunlarının dile getirildiği rapor sunduğunu belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Davutoğlu’nun Mardin’i ziyareti sırasında raporu ulaştırdığını, kaydetti.

Raporunda, "enerjinin özeleştirilmesiyle çiftçilerin ürün destekleme primlerinin bloke edilerek direk olarak DEDAŞ’a ödeme yapılmasının mağduriyete sebebiyet verdiğini" belirttiğini ifade eden Şahin, rapordan şu bölümlere yer verdi:

"Artuklu Üniversitemize bağlı Kızıltepe ilçemizde Ziraat Fakültesinin kurulması yıllardan beri en büyük beklentilerimizden biridir. Kızıltepe, Nusaybin, Cizre ve Silopi ilçelerimizin hiç birinde çevre yolunun olmaması,  taşımacılıkta büyük sıkıntı yarattığı gibi, ilçelerin trafiğini de aksatarak can kayıplarına sebebiyet verilmektedir. Bir an evvel bu ilçelerimizin çevre yollarına kavuşturulması büyük beklentimizdir. Kızıltepe Viranşehir tarihi ipek yolu üzerinde, Nisan 2012 yılından bu yana Hububat Ticaret Merkezimizin kurulu bulunduğu alanda mevcut köprü ve menfezin sağlıklı olmayışı bu sorunun giderilmesini bekliyoruz."

Yerel Haberleri

Akondroplazi hastası gençlerin sevgileri engel tanımadı
Niksar’da koyunların yayla yolculuğu başladı
Spor Programının Temel Bileşenleri
Yeşilay ile işbirliği protokolü imzaladılar
Hakkarili aileden yavru sincaplara şefkat eli
Antalya’da 1 Mayıs coşkusu
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Gazipaşa Tarım Fuarı 14’üncü kez kapılarını açtı
İsrail’in Gazze’ye saldırılarını oturma eylemiyle protesto ettiler
Gazze’de şehit edilen 4 kız kardeş için Kütahya’da gıyabi cenaze namazı kılındı