Koalisyonun güçlerinin Suriye'de IŞİD'e yönelik saldırıları

Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Çınar:

TRABZON (AA) - Mazlumder Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, "Yaşanan tecrübeler üzerinden bölgenin işgali, dış müdahaleler ve Türkiye'nin, ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyona katılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Çınar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde (TGC) düzenlediği basın toplantısında, dünyadaki terör olaylarının nedenlerinin ABD ve emperyalist batılı ülkeler olduğunu belirterek, "Uydular aracılığıyla yerdeki karıncayı bile fark edebilen emperyalistler, IŞİD hedeflerini değil daha çok muhalifleri ve sivil hedefleri vurmaktadırlar" diye konuştu.

Türkiye’nin, IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyona katılmaması gerektiğini anlatan Çınar, İslami değerlere karşı hareket eden IŞİD terörünün durdurulması gerektiğine de inandıklarını ifade etti.

Çınar, uluslararası koalisyonun "insan hakları algısı ve vahşete son verme" iddiasını inandırıcı bulmadıklarını dile getirerek, "Yaşanan tecrübeler üzerinden bölgenin işgaline, dış müdahalelere ve Türkiye'nin ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyona katılmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri

Rögar borusuna düşen kirpiler kurtarıldı
Malatya Sabancı Kültür Sitesi yenileniyor
Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı
Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı
AK Partili Ölmeztoprak: "Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek”
Yaralı şahin koruma altına alındı
Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı
Polis memuru arazi kavgasında ağabeyini öldürdü
Malatya’da hacı adaylarına kurs verildi
Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı