KOBİS sistemi yenilendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen KOBİS (Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi) Projesi'nde açılan...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen KOBİS (Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi) Projesi'nde açılan 35 yeni nesil istasyonun tanıtım programı gerçekleşti.

Seka Park Kabin durağı yanında bulunan KOBİS Palmiye istasyonunda yapılan tanıtım programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali Bilgi, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı. KOBİS'in çevreci bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bisiklet hem sağlık hem de önemli bir ulaşım aracı. Amacımız KOBİS ile şehir içinde farkındalık oluşturmak. Vatandaşlarımızın bisiklet kullanarak ulaşım ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bisiklet ile ulaşım hem tasarruflu hem de sağlık açısından önemli. Yenilenen KOBİS istasyonlarımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkanlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için kurulan Kocaeli Akıllı Bisiklet Sistemi "KOBİS" 2014 yılında hizmete başladı. İlk etapta İzmit şehir merkezinin ulaşım ağına entegreli bir şekilde tasarlanarak şehrin muhtelif bölgelerinde 18 Akıllı Bisiklet İstasyonu, 240 Adet Akıllı Park Ünitesi ve 120 Adet akıllı bisiklet bulunuyor.

KOBİS sistemi yenilendi

KOBİS sistemi yenilendi

Türkiye Haberleri

DSÖ: "DSÖ, Refah kentinde askeri bir operasyonun kan gölüne yol açmasından endişe duyuyoruz”
CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi
TCG Nusret Müze Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı
İstanbul’da sağanak yağış: Küçükçekmece’de yollar su altında kaldı
Taksim’de sağanak yağış etkili oldu
Yenişehir’de şeffaf belediyecilik adımı
Başkan Bozbey’e Bursa Valisi Demirtaş’tan ziyaret
Gaziosmanpaşa’da sokak hayvanlarına şefkat eli
Bu mecliste engel yok
Lösemi tedavisi gören genç kıza hastanede evlilik teklifi