Kocasinan’da tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı

Kocasinan Belediyesi tarafından, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet bölgesinde kurulan tıbbi ve aromatik bitkiler ürünlerini vermeye başladı.

Kocasinan Belediyesi tarafından, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde Erkilet bölgesinde kurulan tıbbi ve aromatik bitkiler ürünlerini vermeye başladı. Tıbbi tedavi ve endüstriyel amaçlı bitkiler yetiştirmeye başlayan Kocasinan Belediyesi, çiftçilere alternatif ürün çeşitleri sunarak, Kayseri'ye ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'da, tarım, ticaret ve sanayi gibi her alanda bölgesel kalkınmaya dönüşecek bir politika oluşturduklarını vurguladı.

"Hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmalarımızla her zaman çiftçinin yanındayız." diyen Başkan Çolakbayrakdar, "Tarımda, ilçemizi daha iyi seviyelere getirmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede ilçe tarımının daha fazla gelişmesine katkı sağlamak için bölgede yüksek gelir getirici tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimini yaygınlaştırdık. Yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde yetiştirmeye başladığımız; lavanta, adaçayı, melisa, yaban kekiği, ekinezya, nane gibi tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı. Bu ürünler çiftçilerimize yeni bir endüstri, yeni bir gelir kapısı olacak." ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, ilçe tarımının daha fazla gelişmesine katkı sağlamak için bu tarz projelere önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kocasinan’da tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı

Kocasinan’da tıbbi ve aromatik bitkiler ürün vermeye başladı

Ekonomi Haberleri

Gübretaş’a ait altın madeninde ’İltimaslı işe alımları’ iddiası
’’Yedek parça sektörü 2030’da 1 trilyon dolar değere ulaşacak’’
Doludan zarar gören tarım arazilerinde inceleme
Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı
Tarım makineleri Ordu’nun her yerinde üreticilere destek veriyor
Büyükşehirden kiraz üreticisine büyük destek
ASO Yönetim Kurulu Başkanı Ardıç: “İhracata değil, daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız”
İş Enerji, iki yeni rüzgâr enerji santraliyle kapasitesini 1000 MW’a çıkardı
Osmaniye’de sağanak tarım arazilerine zarar verdi
Altıntaş’ta bitki koruma ürünleri ve gübre satış bayileri denetlendi