Konak’ta kurban satış yerlerine sıkı denetim

İzmir'in Konak ilçesinde zabıta ekipleri, Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kurban satış ve kesim alanına yönelik denetimlerini sürdürdü.

İzmir'in Konak ilçesinde zabıta ekipleri, Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kurban satış ve kesim alanına yönelik denetimlerini sürdürdü.

Konak Belediyesi ekipleri, Yeşildere'de kurulan kurban satış ve kesim alanına yönelik denetimlerine devam ediyor. Bayram öncesi işi sıkı tutan zabıta ekipleri, satış yapılan alanın temizliği ile hayvan sağlığı yönünden uygunluğunu kontrol ediyor. Yapılan denetimlerde genel sağlık taramasından geçirilerek satışa getirilen hayvanların küpe ve karnelerine de bakılıyor. Vatandaşların kurban ibadetlerini daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda yerine getirebilmeleri adına yürütülen kontrollere ek olarak, kurbanlık hayvanların usullere uygun olarak kesiminin gerçekleştirilmesi için de gerekli tedbirler alındı. Kesim yapılacak alanları denetleyen yetkililer, vatandaşlara kurban ibadetlerini yerine getirirken sağlıklarını riske atmamaları konusunda uyarıda bulundu. Kurbanın alımı ve kesimi sırasında belirtilen hususlara mutlaka uyulması gerektiği vurgulanırken, iyi koşullarda yetiştirilmemiş sağlıksız hayvanların alınıp, kesilmesinin insan sağlığı açısından ciddi sorunlar doğuracağına dikkat çekildi.

Öte yandan vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışan Konak Belediyesi, belirlenen kesim alanları dışındaki alanlarda kaçak kesim yapanlara göz açtırmayacak. Cadde kenarları, sokak araları, yeşil alanlar ve otoparklarda kesim yapılmasına izin verilmeyeceği ifade edilirken, bayram boyunca görev yapacak olan ekiplerin kaçak kesim yapanlara anında müdahale ederek cezai işlem uygulayacağı kaydedildi.

Konak’ta kurban satış yerlerine sıkı denetim

Konak’ta kurban satış yerlerine sıkı denetim

Yerel Haberleri

Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor
Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kars’ta
Eyyübiye Belediyesi mali durumunu kamuoyu ile paylaştı
Seyyid Tâhâ-i Hakkâri ve Seyyid Abdullah-ı Şemdini Hazretlerinin kabri yenileniyor
Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek
Antalya’nın kadın muhtarları bir araya gelip hem öğrendiler hem eğlendiler