Korucular özlük haklarının iyileştirilmesini istedi

Siirt Köy korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, terörle mücadelede en zor zamanlarda güvenlik güçleriyle omuz omuza mücadele...

Siirt Köy korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, terörle mücadelede en zor zamanlarda güvenlik güçleriyle omuz omuza mücadele eden korucuların özlük haklarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

Siirt Köy korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, korucuların özlük haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Korucuların aylık bin 300 lira gibi asgari ücrete denk gelen maaşla çalıştırıldığını belirten Şehitoğlu, "Terör örgütü PKK'nın hedef noktası haline gelen ve günden güne şehit veren korucularımız dün olduğu gibi bugün de vatanının savunmasını yapmış ve bu mücadelede büyük bedeller vermiştir. Şuan terör örgütü PKK'nın hedef noktası haline gelen köy korucularımız 30 seneden aşkın bir süredir "geçici" sıfatıyla çalıştırılmakta ve hiç bir hakka sahip olmamaktadır. Bin 300 lira maaşla çalıştırmakta ve hiç bir güvenliği olmamaktadır. Korucularımız oyalanıp veya ihmal edilecek bir camia değildir. Çünkü bu camia Türkiye'nin büyük bir silahlı gücüdür ve binlerce şehit vermiş, halen de vatanı uğrana gözünü kırpmadan canını seve seve feda etmektedir. Biz kanımızın son damlasına kadar bu vatan için mücadele edeceğiz. Bu kadar çok şehit vermiş bir camia mağdur edilmemelidir" dedi.

Yerel Haberleri

Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi
Ordu’da 19 Mayıs kutlamalarını şehrin her köşesine taşındı
Fethiye’de 19 Mayıs motosiklet konvoyu
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve MSB Mehteran Birliği gösterisi ilgiyle izlendi
İlk kez gösteri uçuşu yapan HÜRJET hayran bıraktı
Emet Yeniceköy’de yağmur duası
Hisarcık’ta yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Oltu’da 19 Mayıs coşkusu
Posof’ta 19 Mayıs coşkusu
Bağımlılıkla mücadele için bisiklet sürdüler