Köy ve kent iç içe geçti

Adana'da hızla kentleşme ve köyden kente göç nedeniyle vatandaşlar küçükbaş hayvanlarını apartmanlar arasında otlatmak zorunda kalınca ilginç görüntüler...

Adana'da hızla kentleşme ve köyden kente göç nedeniyle vatandaşlar küçükbaş hayvanlarını apartmanlar arasında otlatmak zorunda kalınca ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Özellikle 1980'li yıllardan sonra köyden kente hızlı bir göç başlayınca şehir nüfusları artmaya başladı. En çok göç alan illerin başında ise bereketli tarım arazileriyle ünlü Adana oldu. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç alan Adana'nın nüfusu şimdilerde 2.5 milyona yaklaştı. Bu göç hızla kentleşmeyi ve betonlaşmayı da beraberinde getirdi. Adana'nın şehir merkezindeki yapılaşması yıllar içinde kısa sürede çevresindeki köyleri de kapsayacak şekilde arttı. Köylerin apartmanlaşmasıyla birlikte hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ya buraları terk etmek zorunda kaldı, ya da hayvanlarını apartmanlar arasında otlamak zorunda kaldı.

Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesinde de küçükbaş hayvanların apartmanların ortasında otlatılması ilginç bir görüntü oluşturdu. Apartmanda oturup da yakından hiç koyun ve keçi görmemiş çocukların hayvanları sevdiği görüldü.

Türkiye Haberleri

CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi
TCG Nusret Müze Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı
İstanbul’da sağanak yağış: Küçükçekmece’de yollar su altında kaldı
Taksim’de sağanak yağış etkili oldu
Yenişehir’de şeffaf belediyecilik adımı
Başkan Bozbey’e Bursa Valisi Demirtaş’tan ziyaret
Gaziosmanpaşa’da sokak hayvanlarına şefkat eli
Bu mecliste engel yok
Lösemi tedavisi gören genç kıza hastanede evlilik teklifi
Başkan Çerçioğlu, borsadan gelen heyeti ağırladı