Kullanılmayan kıyafetler kumbaralarda toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

Bursa'nın İznik ilçesinde, vatandaşların giymediği elbiseler artık kumbaralarda toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Bursa'nın İznik ilçesinde, vatandaşların giymediği elbiseler artık kumbaralarda toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Cam ve plastik atıkları geri dönüşüme kazandıran İznik Belediyesi, şimdi ise kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbarası projesini hayata geçirdi. Belediye ve bir firma iş birliğiyle ilçenin muhtelif yerlerine kumbaralar konuldu. Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçenin 10 noktasına kumbaraların yerleştirildiğini belirtti. Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan elbise ve ayakkabılarınsa geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak maksadıyla konulan kumbaraları tanıtan Başkan Osman Sargın, "Vatandaşlar giymedikleri veya artık eskidiği için kullanılmayacak durumda olan kıyafet ve ayakkabılarını ilçenin muhtelif noktalarındaki bu kumbaralara atacak. Kumbaralar belli aralıklarla görevli firma tarafından boşaltılacak. Kullanılabilir durumda olanlar ayrılıp ihtiyaç sahiplerine Sevgi Market vasıtası ile ulaştırılacak. Kullanılamayacak durumda olanlar ise geri dönüştürülecek" dedi.

Yerel Haberleri

ETSO’da, ‘EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti’ istişare toplantısı
Başkan Akpunar, Aziziye Belediyesi’nin borçlarını açıkladı
Pazaryeri’nde kadınlar Hıdırellez’i kutladı
Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi
Göcenoluk’ta yağmur duası ve sıla-i rahim etkinliği
Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı
Kastamonu’da Hıdırellez coşkusu
Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi
Vatandaşlar trafik konusunda bilgilendirildi
Erzurum için yağmur uyarısı