Kupa'yı kazanmak istiyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal, TFF Süper Kupa'sını kazanmak istediklerini ve kazanacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 25 Ağustos Pazartesi günü Galatasaray ile yapacakları TFF Süper Kupa maçında iddialarını ortaya koyarak, 'Kupayı kazanmak istiyoruz ve kazanacağız' dedi. 

Kartal, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hazırladığı maç kitabındaki yazısında, Süper Lig'in son şampiyonu şekilde gidecekleri Manisa'da bir an öncelikle maçın başlamasını istediklerini belirterek, 'Bu maça hazırız, kupayı kazanmak istiyoruz ve kazanacağız. Bunun için futbol kuralları arasında elimizden gelen her şeyi, maçın ilk anından son düdüğüne kadar ortaya koyacağız. Rakibimize saygı duyacağız, onlardan da tıpkı saygıyı bekliyor olacağız. Bizler teknik adamlar olarak futbolcularımızı dizmek için gereken her şeyi yaptık. Şimdi söz onlarda' ifadelerini kullandı. 

Centilmenliğe de vurgu yapan Kartal, 'Şundan emin olun, sahaya çıktıktan sonra bütün düşüncemiz iyi futbol oynamak, fair play ölçüleri arasında davranmak ve bu mukaddes formanın, armanın hakkını eda etmek olacak. Bu güzel futbol akşamında futbol kazansın, dostluk kazansın' değerlendirmesinde bulundu. 

Bu derbinin, futbolun, rekabetin ötesinde bir manası var 

Kartal, geliri Soma'daki maden faciasında yaşamını kaybedenlerin ailelerine yardımda kullanılacak olan derbinin, futbolun ve rekabetin ötesinde bir manası olduğunu anlatım etti. 

Türk futbolunun mihenk taşı iki kulübün, yıllardır devam eden rekabet sayfalarına bir yenisini ekleyeceğini belirten Kartal, şunları kaydetti:

'Bu şerefli formaları giyen futbolcular, her süre bulunduğu bu şeklinde bugün de bu anlamlı maçı kazanabilmek için terlerinin son damlasına kadar savaşacak. Ancak bu kere bu derbinin, TFF Süper Kupa mücadelesinin, futbolun, rekabetin ötesinde bir manası var. Çok yakın bir tarihte Soma'da, 301 kardeşimizi kaybettik. Ulusça tarifi imkanı olmayan bir üzüntü yaşadık ve derhal ardından hepimiz maden şehitlerinin yakınlarına destek olabilmek için kenetlendik. Bu dayanışmaya futbol kulüpleri de kocaman destek verdi. Biz Fenerbahçe olarak, hayatını kaybedenlerin çocuklarına eğitim bursu havuzu oluşturduk.'

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatına da yer veren Kartal, 'Seba'ya da bir kere daha Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve kardeş Beşiktaş camiasına sabırlar diliyorum. Türk futbolu Seba başkanı unutmayacak' ifadelerini kullandı. 

Spor Haberleri

Sarıgöl’de kaymakamlık kupası voleybol turnuvası başladı
Süper Lig’deki tek yabancı hoca Samsunspor’da
Kayserispor - Karagümrük maçı bilet fiyatları belli oldu
Hacılar Erciyesspor’da İlkay ve Bora ile yollar ayrıldı
BAL 11. Grup: Develigücü kümede kaldı, Hacılar Erciyesspor düştü
U19 Elit A Ligi: Başakşehir: 0 - Kayserispor: 1
Hayrunnisa Ceyhan gümüş madalya kazandı
Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 2 - Kocasinagücü SK: 1
Kayseri 2. Amatör Küme: Kayser Ömürspor: 7 - Güneşli Gençlikspor: 1
Kayseri 2. Amatör Küme: Ambar Kızılırmakspor: 3 - Yeni Mahallespor: 1