Küresel Çevre Derneği'nden Sarıca'ya "doğal başkan" unvanı

Dernek, kuruluş aşamasından bugüne kendilerine gösterdiği destek ve ilgiden dolayı Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'ya 'doğal başkan' unvanı verdi

BURDUR (AA)  - Küresel Çevre Derneği, Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'yı "doğal başkan" ilan etti.

Dernek Başkanı Elif Erkan ve dernek üyeleri, Burdur'un Karakent köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi alanına gelerek, proje sorumlusu Sarıca'ya "Küresel Çevre Derneği Doğal Başkanı" yazılı plaket sundu. 

Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin kuruluş aşamasından bugüne kadar kendilerine gösterdiği destek ve ilgiden dolayı Sarıca'ya bu unvanı verdiklerini söyledi. 

Derneklerinin 8 yıllık sivil toplum deneyimi olan gençler tarafından 3 yıl önce kurulduğunu anlatan Erkan, şöyle konuştu:

"Bu süreçte Sarıca bizden desteğini hiç esirgemedi. Şimdiye kadar çalışmaların büyük çoğunluğunu beraber yürüttük. Biz, dernek olarak daha çok ekolojik çalışmalar yapıyoruz. Çevre sorunlarına değiniyoruz. Bu konuda 28 AB ülkesi ve diğer ülkelerle ortak projelerde çalışıyoruz. Lisinia'da ise gönüllülerle çevre konularında çalışma yürütüyoruz. Türkiye'de yaklaşık 150 üyemiz var ama bu sayı projelerin durumuna göre değişebiliyor."

- Öztürk Sarıca

Sarıca ise 5 yıl önce kısa film çekmek için Lisinia'ya gelen gençlerin kurduğu derneğin bugün büyük bir hale geldiğini anlattı.

Doğal başkan ilan edilmesinin kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren Sarıca, "Bundan sonraki projelerimizin büyük kısmını yine birlikte yapacağız. Bugün Lisinia'ya destek olmak için Yunanistan ve İtalya'dan gelenler var. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi. 

Karakent köyü muhtarı Ahmat Acar'da Sarıca'ya bölgede yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, kutladı. 

Törende, kanatlarından yaralı halde bulunduktan sonra tedavileri Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tamamlanan şahin ve kerkenez de doğaya bırakıldı.

- Lisinia Doğa Projesi

Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Burdur Gölü Projesi, Gül Projesi, Doğa Okulu Projesi, Antikanser Projesi, Lavanta Projesi, Organik Tarım Projesi gibi pek çok çalışmayı içerisinde barındıran projeye yurtdışından birçok gönüllü destek veriyor.

Proje kapsamında organik domates, kavun, karpuz, ayva, gül, şeftali üretimi yapılıyor, gül ve lavanta suyu üretiliyor.

Yıl içerisinde pek çok kişinin ziyaret ederek ilgi gösterdiği proje alanında ahşap yapılar ile tedavileri ve rehabilitasyonları gerçekleştirilen yaban hayvanları ilgi çekiyor. 

Hafta sonları öğrencilere yönelik doğa konulu sunumlar yapılan proje alanında birçok meyve ağacı da bulunuyor.

Güncel Haberleri

Firari hükümlü banyo havalandırılmasında yakalandı
Bakan Özhaseki: "Öyle sağlam evler yapacağız ki huzurla evimizde oturalım, bu acıları daha yaşamayalım"
Hurdacılar sitesinde korkutan yangın
Bakan Özhaseki Malatya’da çarşı projesini inceledi
Bakan Özhaseki: "Seçim biter geçim başlar. Şimdi iş başında koşturma vakti"
’Orman Benim’ kampanyası ile temizlik yaptılar
Doğanşehir’in imar planı görüşüldü
Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması
Malatya’da 200 gram pide 10 TL oldu
Malatya’da yağmur sonrası çıkan gökkuşağı görenleri mest etti