Kütahya’da bal üretimi düştü

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, 2017 yılı geçici verilerine göre, Kütahya'da bal üretiminin bir önceki yıla göre...

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Bölge Müdürlüğü, 2017 yılı geçici verilerine göre, Kütahya'da bal üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 2,8 azalarak 221 tona düştüğünü açıkladı.

TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, Kütahya'da 2016 yılında 228 ton olan bal üretiminin 2017 yılında yüzde 2,8 azalarak 221 ton olarak gerçekleştiğini belirtti.

Akyol," Kütahya'da toplam bal üretimi Türkiye'deki üretimin yüzde 0,2'sine karşılık gelmektedir. Kütahya bu üretim ile Türkiye'de en fazla bal üretimine sahip 65., Ege Bölgesinde 7. il konumundadır. Kütahya ilçelerine bakıldığında en fazla bal üretimi yapılan 3 ilçe sırasıyla Merkez 51 ton, Altıntaş 39 ton ve Simav 35 ton olurken, en az bal üretimi yapılan 3 ilçe Emet 1 ton, Şaphane 1 ton ve Hisarcık 1 ton olmuştur" dedi.(EFE)

Türkiye Haberleri

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı’ iddiaları doğru değildir"
Trafik ekipleri vatandaşları uyardı: ’Hayatla Yarışılmaz’
Başkan Ünlü hafta sonunu sahada geçirdi
Fethiye Babadağ’da teleferik tatbikatı
Sivas-İstanbul arası 7 saat kısaldı: YHT Sivas’a ilk seferini yaptı
Kıbrıs gazisi törenle toprağa verildi
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen son yolculuğuna uğurlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: "İstanbul Boğazı gemi trafiği, BAUISC İlkbahar Trofesi 4. Etap - Boğaz ve Şamandıra Yarışı’nın sona ermesi üzerine güney-kuzey yönlü olarak açılmıştır.”
Karacasu’da ’Benim Ormanım Temiz’ etkinliğiyle orman yangınlarına dikkat çekildi
Kahramanmaraş’ta yarın sağanak yağış etkili olacak