Kütahya'da, koruyucu ağız ve diş sağlığı etkinliği

KÜTAHYA (AA) - Kütahya İl Halk Sağlı Müdürlüğü tarafından 'koruyucu ağız ve diş sağlığı etkinliği' düzenlendi.Dumlupınar Spor Salonundaki etkinlikte konuşan Kütahya Valisi Şerif...

KÜTAHYA (AA) - Kütahya İl Halk Sağlı Müdürlüğü tarafından "koruyucu ağız ve diş sağlığı etkinliği" düzenlendi.

Dumlupınar Spor Salonundaki etkinlikte konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, dişlerin korunması ve çocuklara verilmesi gereken ağız bakım alışkanlığının küçük yaşlarda başlatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizler koruyucu hekimlik ile ilgili çok fazla bilgisi olmayan bir toplumuz. Maalesef hasta olduktan ve sağlığımız elden gittikten sonra sağlık kuruluşlarına başvuruyoruz. İşte bunun da faturası hem sağlık açısından hem zaman açısından hem de maliyet açısından devletin imkanlarını kaybetmek anlamına geliyor. Bizler gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesini istiyoruz, ülkemizin geleceğinin sağlıklı olmasını istiyoruz. Yapılan bu çalışma çok kısa sürede de olsa ülkemizde etkisini göstermiş, 2008 yılında başlayan çalışmalarımız sonucu, ilimizde çürük görülme oranı yüzde 76 iken, bugün yüzde 68'e düşmüştür. Bu, tüm çalışan arkadaşlarımızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin gösterdiği özveri ve ilginin sonucudur. İnşallah bu çalışmalar devam eder."

Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türksel Dülgergil, öğrencilere diş fırçalama tekniklerini gösterdi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Zehir, Halk  Sağlığı Müdürü Erkan Gaygısız, daire müdürleri ile sağlık çalışanları katıldı. 

Yerel Haberleri

Enkazdan sağ çıkan Hediye hayırseverlerin desteğiyle dünyaevine girdi
Aliağa’da jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
Aliağa’da jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
Aliağa’da jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi
Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu
Düzce’de hıdırellez ateşini Vali yaktı
VEFA’dan bir haftada 132 faaliyet
Trafik kazası tatbikatını gerçek sanıp olay yerini doldurdular
Çorum Belediyesi’nden vatandaşlara hedik ikramı
Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri Hıdırellez’i kutladı