Kütüphaneler Haftası

Vali Büyükersoy, mesaj yayımladı

MUŞ (AA) - Vali Vedat Büyükersoy, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin "oku" olduğunu anımsatan Büyükersoy, öğrenmeyi, bilimi emreden bir dinin mensupları olarak insanlara iyiyi, güzeli öğreten, mutluluk veren, bilginin kaynağı olan kitapları önemsediklerini bildirdi. 

 Kitap sevgisi, okuma aşkının insanların gelişmesi konusunda çok önemli olduğunu aktaran Büyükersoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gelecek kuşaklara bu sevgiyi aktarabilmek için elbette bizlere de büyük görevler düşüyor. Bu kapsamda kütüphaneler, bu sevgiyi aşılamanın en güzel yoludur.  Kütüphaneler tek başına her insanın sahip olmayacağı kadar kitabın, bilginin, belgenin yer aldığı, bunların bir araya toplandığı nezih mekanlar, ortak kullanım alanlarıdır. Kütüphaneler, hem birer bilgi merkezi olarak örgün eğitimi destekler hem de yaygın eğitim merkezleri olarak toplumun hayat boyu öğrenme gereksinimlerini karşılar. Bizler okuyan, okuduğunu anlayan, hayatına uygulayan nesiller istiyoruz. Halkımız ve çocuklarımız için en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dost ve arkadaşın da kitapların olduğunu biliyoruz."

Yerel Haberleri

Vatandaşlar trafik konusunda bilgilendirildi
Erzurum için yağmur uyarısı
Çal köyünde 5 bin kişilik köy hayrı düzenlendi
Gondola binebilmek için iskelede dakikalarca sıra beklediler
Porsuk Çayı’ndaki köprüde fotoğraf çekenler yoğunluk oluşturdu
ESO model fabrika ile firmalarda yüzde 200 verimlilik artışı sağlandı
Başkan Kurt yağmur duasına katıldı
Başkan Tutdere’den su kesintisi açıklaması
Şahinbey Belediyesi temizlik videosuyla gündem oldu
11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na Eskişehir’de yoğun ilgi