Kütüphaneler Haftası

AMASYA (AA) - Amasya'da, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği ve Bayezid Halk Kütüphanesi'nde görme engelli vatandaşlar için oluşturulan okuma bölümünün...

AMASYA (AA) - Amasya'da, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği ve Bayezid Halk Kütüphanesi'nde görme engelli vatandaşlar için oluşturulan okuma bölümünün açılış töreni yapıldı.

Bayezid Halk Kütüphanesi'nde yapılan törene, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, protokol üyeleri, Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri ve görme engelli vatandaşlar katıldı.

Sinan, yaptığı konuşmada, vatandaşların kişisel gelişimleri için kitap okumaları gerektiğini belirterek, "Biz de halkımızı kitap okumaya teşvik etmek için çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu projeye destek veriyoruz. Ayrıca bugün Amasya’da bir ilki de yaşayacak ve görme engelli kardeşlerimiz için hazırlanan özel okuma bölümünü hizmete açacağız. Devletimiz son dönemde engelli vatandaşlarımızın istihdamı ve sosyal yaşamda daha fazla yer almaları için önemli projelere imza atmaktadır'' dedi.

 Kaya ise, “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği ve Bayezid Halk Kütüphanesi'nde görme engelli vatandaşlar için oluşturulan okuma bölümü hakkında bilgi aktardı. 

Konuşmaların ardından Sinan ve protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte kitap okudu. Tören kapsamında özel okuma salonunun açılışı da yapıldı.

Güncel Haberleri

Malatya’da gençlik haftası kutlamaları başladı
Malatya’da 11 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi
‘Ailemiz İstikbalimiz’ temalı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi
Malatya’da, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı hakkında bilgilendirme toplantısı
Yeşilyurt’ta 32 bin öğrenciye sıfır atık eğitimi verildi
Genç MAGİNDER’in engelliler haftası etkinliği ilgi gördü
Malatya’da Engelliler Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu
Milli sporcu Rabia Topuz taburcu oldu
Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor
Süt Toplama Merkezleri yaygınlaşıyor