Kuzey Kore: “240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonu denendi”

Kuzey Kore, ülke lideri Kim Jong-Un’un yönettiği 240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonunun test edildiği bir atış tatbikatı gerçekleştirildiğini duyurdu.Balistik füze ve nükleer silah programını hız kesmeden sür...

Kuzey Kore, ülke lideri Kim Jong-Un’un yönettiği 240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonunun test edildiği bir atış tatbikatı gerçekleştirildiğini duyurdu.
Balistik füze ve nükleer silah programını hız kesmeden sürdüren Kuzey Kore, 240 mm’lik çoklu roketatar sistemlerinin en gelişmiş versiyonunu test etti. Kim Jong-Un yönetimindeki atış tatbikatında önceden belirlenen 8 hedefin başarılı bir şekilde vurulduğu aktarılırken, mermilerin “yıkıcı gücünün” kanıtlandığı kaydedildi. Yüksek hareket kabiliyetine ve ateş yoğunluğuna sahip güncellenmiş çoklu roketatarların 2026’ya kadar Kore Halk Ordusu birliklerinde yedek ekipman olarak kullanılacağı ifade edilirken, bunun ülkenin askeri kabiliyetlerini önemli ölçüde artıracağı vurgulandı.
Zamanlaması dikkat çekti
Kuzey Kore’nin atış tatbikatının Güney Kore’nin Sarı Deniz’deki sınır adaları ve çevresinde gerçekleştirdiği 3 günlük savunma tatbikatının sona erdiği gün yapılması, Seul’e misilleme olarak yorumlandı.

Türkiye Haberleri

Depremde 3 evladını ve eşini kaybeden baba, enkazdan kurtardığı 4 evladıyla hayata tutundu
Çamlıca Camii’nde bayram namazı kılındı
Balıkesir protokolü Zağnos Paşa Cami’nde buluştu
Kariye Camii’nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı
Yüz yıllık gelenek ’Bayramlaşma zinciri’
Gümüşhane protokolü bayramlaştı
Erzincan’da acemi kasaplar hastanenin yolunu tuttu
Bayburt Kurban Bayramı’nda sessizliğe büründü
İzmirliler bayram namazı için camilere akın etti
Bursa’da vatandaşlar, bayram namazı için Ulu Cami’ye akın etti