Lapseki'den kısa kısa

Minibüsçüler kooperatif kuracak

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki ilçesinde toplu taşıma hizmeti veren minibüsçüler, kooperatif kurma kararı aldı.

İlçeye bağlı köylerden ilçe merkez ve bazı bölgelere öğrenci ve işçi servis taşımacılığı yapan 30 kadar minibüs sahibi, kooperatif kurmak için çalışma başlattı.

Lapseki Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ergin başkanlığında yapılan ilk toplantıda, kooperatifleşmenin neler getireceği, ne gibi yararlarının olacağı konuları görüşüldü.

Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Ergin, 30 kadar minibüs sahibinin kooperatif kurma isteğinde bulunduklarını belirterek, "Biz de kendileriyle bir toplantı yaptık. Toplantıya bir muhasebeci davet ettik. Kooperatifin kendilerine ne gibi kolaylıklar getirebileceği konusunda bilgi aldık ve toplantı sonunda kooperatif kurma aşamasına gelindi. Hayırlı olsun" diye konuştu.

 

 

- Hayırsever iş adamı, yaptırdığı okulu gezdi

 

Lapseki ilçesinde, 2012 yılında tamamlanarak hizmete açılan Faik Güngör Anaokulunu yaptıran hayırsever iş adamı Faik Güngör, okulu ziyaret etti.

Okulu, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Okul Müdürü Dila Çiler Çankaya ile gezen Güngör, çocuklarla sohbet etti, yanında getirdiği hediyeleri onlara verdi.

İlçenin kendisinde çok derin izler taşıdığını belirten Güngör, şöyle konuştu:

"Bu ilçede 1,5 yıl kadar çalıştıktan sonra yurt dışına master için gittim. Yurt dışından döndüğümde bazı yerlerde görev yaptım. Bir eğitimci olarak eğitime yeni okullar kazandırmak için şu ana kadar çeşitli yerlerde 10 okul yaptırıp Milli Eğitime bağışladım. İlk görev yerim Lapseki, Çanakkale olduğu ve ilkokul numaram da olduğundan 17 okul yapma kararı aldım. 10'unu yaptırdım, 7 okul daha yapacağım. Fahri olarak Lapsekiliyim, buranın çocuğuyum, burayı çok seviyorum."

Yerel Haberleri

Başkan Mandalinci Bodrum Gazeteciler Cemiyeti’ni ağırladı
Su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur toprağa verildi
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor
Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 163. günde sürüyor
Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı
Sayıştay Başkanı Metin Yener Kars’ta
Eyyübiye Belediyesi mali durumunu kamuoyu ile paylaştı
Seyyid Tâhâ-i Hakkâri ve Seyyid Abdullah-ı Şemdini Hazretlerinin kabri yenileniyor
Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek
Antalya’nın kadın muhtarları bir araya gelip hem öğrendiler hem eğlendiler