Madde bağımlılığı anlatıldı

GAZİANTEP (AA) - Gazikent Gençlik Merkezi, gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması ve madde kullanımının önlenmesi amacıyla 'Madde Bağımlılığı' konulu seminer düzenlendi.Gaziantep...

GAZİANTEP (AA) - Gazikent Gençlik Merkezi, gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması ve madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer düzenlendi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'den yapılan açıklamaya göre, kuruma bağlı Gazikent Gençlik Merkezi ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Türkiye Uyuşturu Bağımlıları İl Müdürlüğü (TUBİM) birimi tarafından Gazikent bölgesinde bulunan gençlere madde kullanımının önlenmesi amacıyla "Madde Bağımlılığı" konulu seminer verildiği belirtildi.

Seminere TUBİM İl Temas Noktası görevlilerinden İsmail Uzkar ve Murat Demir konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde, bağımlılık süreci, keşif evresi, madde kullanımına başlama yaşı, madde kullanmaya başlama nedenleri, maddelerle ilgili yanlış inançlar gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Madde kullanımına merak ve bir kereden bir şey olmaz, bırakırım düşüncesiyle başlandığını kaydeden  TUBİM İl Temas Noktası görevlisi Uzkar, madde kullanımınına başlandıktan sonra çok kısa sürede bağımlılığa kadar sürüklediğine vurgu yaptı.

 Uyuşturucu, eroin bağımlılığının deneysel süresinin çok kısa olduğunu ve kullanan kişinin artık girdiği girdaptan bir daha kurtulamadığını ifade eden Uzkar, birkez eroin kullanıp da bıraktım diyenin çok az olduğunu, böyle birini bulmanın mümkün olmadığını söyledi. 

Seminere öğrenciler yoğun katılım sağladı.

Yerel Haberleri

Belediye başkanı 1 Mayıs’ta çöp kamyonunun arkasında mesai yaptı
Akondroplazi hastası gençlerin sevgileri engel tanımadı
Niksar’da koyunların yayla yolculuğu başladı
Spor Programının Temel Bileşenleri
Yeşilay ile işbirliği protokolü imzaladılar
Hakkarili aileden yavru sincaplara şefkat eli
Antalya’da 1 Mayıs coşkusu
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Gazipaşa Tarım Fuarı 14’üncü kez kapılarını açtı
İsrail’in Gazze’ye saldırılarını oturma eylemiyle protesto ettiler