Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) üyelerinin sorunlarını yakından takip ediyor.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) üyelerinin sorunlarını yakından takip ediyor. Üyelerine destek olmak ve faaliyet gösterilen iş kolunun sorunlarını gündeme taşımak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Hali'nde faaliyet gösteren Öztin Ticaret işletmecisi Kenan Öztin'in ve hal esnafının konuğu oldu.

Üye ziyaretlerine büyük önem verdiklerini ve bu ziyaretler kapsamında hal esnasını ziyaret ettiklerini dile getiren MAGİDER Başkanı Ayber Aloğlu şunları söyledi: "Buraya gelmemizdeki amaç halcilerin sorunlarını dinlemek ve onlara destek olmaktır. Halcinin yanında olmak, köylünün yanında olmaktan hiçbir farkı yoktur. Eğer hale destek olunursa, köylümüzün de alın terinin hakkı verilecektir. Sizin sıkıntılarınızı dinleyip, raporlayıp yetkililere sunacağız. Tamamen esnafın, işadamlarının yanında olan, ülke ve Manisa ekonomisini bir yerlere getirmeye çalışan bir derneğiz. Gittiğimiz yerlerde dinlediğimiz sorunları yerel yönetimlerle ilgili olanları belediyelere, genel sorunları da raporlayarak TBMM'ye sunuyoruz."

HALCİNİN SORUNLARI

Gerçekleşen kahvaltıda konuşan ve özellikle aracıların kaldırılma çabalarından yakınan 36 yıldır halde ticaretle uğraşan Sadık Öztin, "Tutturmuşlar aracıyı kaldıralım. Halci bu işin borsasıdır. Borsayı kaldırsalar ya üzümcü gitsin direk tüccara satsın. Aracıyı kaldırırsan müstahsil parasını alamaz. Bizde bu işin borsasıyız. Türkiye'deki bütün hallerin desteklenmesi gerekir. Teşvik edileceğiz ki piyasa düzelsin. Biz hanımlarımızı görmüyoruz birbirimiz gördüğümüz kadar. Saat dörtte burada hayat başlıyor. Biz işimize saygı gösterdiğimiz için sabahın köründe burada oluyoruz. Adam havuzun kenarına kasasını koyup kiraz satıyor. Zabıta arkasını dönüp gidiyor. Böyle bir hayat yok ya! Bu kadar başıboşluk olmaz. Belediyelerinde bizim yaptığımız işe saygı göstermesini istiyoruz. Önceden mallar ihaleyle alınırdı. Şimdi üreticiler pazarcı oldu. Hale gelmiyor. Üretici haklı, hale alıcı gelmiyor. Bizim Manisa'nın mor patlıcanı meşhurdur. Kayserililer gelip buradan kamyon kamyon mal götürüyorlardı. Buraya taşındık teşvik yok. Buraya bir tane Kayserili gelmiyor. Dışarıya hiçbir malımız gitmiyor. Eskiden nar, patlıcan, domates giderdi. Manisa'da yetişen ürünlerin yüzde 40'ı dışarıya giderdi. İstanbul, Bursa dahil. Eski haldeyken Kamyon kamyon domates sarılırdı. Horozköy'de Ege'nin en kaliteli salatalığı üretilirdi." diye konuştu.

MAHSULLERİMİZ YETERİNCE TANITILMIYOR

Halde 40 yıllık esnaf olan Hüseyin Yalçın ise Manisa'nın mahsullerinin yeterince tanıtılmamasından şikayet ederek, "Türkiye'de ilk yetişen kiraz Manisa'da, Türkiye'de en kaliteli üzüm Manisa'da yetişiyor. Hani neyimiz biliniyor. Hiçbir şeyimiz bilinmiyor. Mahsullerimizi tanıtmıyoruz. Tüm yetkililerin buradaki halciye değer vermesi gerekir. Üreticiye hal anlatılmalıdır. Daha önceki cahillerin cezasını bizler çekiyoruz. Kabzımal ne demek? Malı zapt etmek. Ne diyorlar; "Bizim malları zapt etti." diyorlar. Kötü bir imaj bırakılmış. Bu imajı silmemiz lazım. Ne şekilde; Yazılı, görsel basın, sizlerin çabalarıyla. Türkiye genelinde bunları bildirmemiz gerekiyor. Bunları yaparsak bu imajı düzeltiriz. Halici kötü insan değil. Bizim kazancımız içindeki kasa parası, batak parası dahil yüzde 8. Elimize yüzde 4 kalmıyor. Bir arkadaş çıkıp da bana yüzde 4 kalıyor desin. Bir kasanın tanesi 7 lira, kasa parası kesemiyoruz. Hepsi kardan gidiyor." dedi.

"Manisa üretim bölgesi, üreticiye hali çok iyi anlatmalıyız." diyen Yalçın şunları söyledi:

"Bizim kefilimiz belediye olmalıdır. Gerektiğinde maliye valilik olmalıdır. Gerektiğinde Ticaret Odası olacak. Biz hepimiz Ticaret Odasına kayıtlıyız. Bizden her ay aidat alıyor. Hizmet yok. Bir seçim zamanı gelecek koluma girecek. Gelmeyi versin onu da. Türkiye'nin neresinde olursa olsun üretici hale gidiyorsa o hal aktif durumdadır. Üretici gelmezse o hal batmaya mahkumdur. Emiralem bizim onda birimiz kadar bir yer şuan git oraya mal bulamazsın. Üretici hale götürmeden mal satmıyor. Turgutlu, Salihli halleri insan dolu. Merkez olmamıza rağmen burada yok. Bu işte birlik olunmalı, Ticaret Odası, Borsası, belediye, sizlerin değer verip birlikte çalışmalıyız. Belediye bize değer vermiyor ki. Siyasiler koltuğu kaptı mı; "5 yıl sonra Allah Kerim" diyor. Buranın Manisa'ya çok büyük katkısı var. Burası hareketli olsa, buranın stopajı var. Katma değeri var. İşçisi, taşımacısı, lokantacısı, otelcisi esnafı herkes para kazanacak."

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Magider, Üyelerinin Sorunlarını Yakından Takip Ediyor

Yerel Haberleri

Başkan Tatık, 1 Mayıs’ı personeli ve aileleriyle birlikte kutladı
Gaziantepliler, Erikçe Macera Parkı’nda sıra dışı etkinliklerle keyifli vakit geçiriyor
51 kişiye mezar olan apartmanın davasında verilen karar, yakınlarının acısını ikiye katladı
Mustafa Açıkalın Ortaokulu Türkiye şampiyonasında
Vefatının 41. yılında panelle anılacak
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Emeklilik Töreni gerçekleştirildi
Kentsel hareketlilik sürecinde yapılan çalışmalar anlatıldı
Vali Varol, mahalle muhtarlarından mahallelerin taleplerini dinledi
Çermik’te semercilik mesleği teknolojiye yeniliyor
Fethiye’de deniz altında afişli evlilik teklifi