Makedonya Devlet Bakanı Naumof, İzmir'de:

'İzmirli iş adamlarını Makedonya’da yatırıma davet ediyoruz. Hedefimiz para kazanmak değil vatandaşlarımız için iş yaratmak'

İZMİR (AA) - Makedonya Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumof,  Makedonya'nın Türk iş adamlarının yatırım yapması için elverişli bir ülke olduğunu belirterek, "İzmirli iş adamlarını Makedonya’da yatırıma davet ediyoruz. Hedefimiz para kazanmak değil, vatandaşlarımız için iş yaratmak" dedi. 

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (İZSİAD) Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen "Çarşamba Toplantıları" için İzmir'e gelen Naumof, İZSİAD üyelerine, Makedonya’da yatırım imkanları ve iş ortamı hakkında bilgi verdi. 

Makedonya'nın 2001 yılından sonra değiştiğini ve yabancı yatırımcılara verilen teşviklerin anayasal koruma altına alındığını ifade eden Naumof, Makedonya’nın bir iş cenneti olduğunu söyledi. 

Naumof, ülkesindeki yatırımların kısa sürede kazanca dönüştüğünü, Makedonya'nın saat başına düşen iş gücü maliyeti en düşük ülkeler arasında yer aldığını savundu. 

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski’nin kendisini yeni pazarlar ve yatırım olanakları bulması için görevlendirdiğini dile getiren Naumof, "Başbakan Gruevski, İzmir’e özel ilgi gösteriyor.  İzmirli iş adamlarını Makedonya’da yatırıma davet ediyoruz. Hedefimiz para kazanmak değil, vatandaşlarımız için iş yaratmak" diye konuştu.

Naumof, Makedonya'ya yatırım yapacaklara vergi muafiyeti, ücretsiz fabrika tahsisi gibi avantajlar sağladıklarını vurguladı. Naumof, Makedonya'nın AB ve Ukrayna ile yaptığı ticaret anlaşmaları sayesinde 650 milyonluk coğrafyayla ticaret potansiyeli olduğunu sözlerine ekledi. 

Ekonomi Haberleri

Bu fuarda lüks tekneler sergilenecek
Kuyumcular vatandaşları altın alırken dikkat etmeleri yönünde uyardı
Türkeli’de doğalgaz için ilk kazma vuruldu
Osmancık’ta üreticilere 18 ton çeltik tohumu dağıtıldı
Vali Dağlı ve OSB heyetinden Ankara’ya teknik gezi
Trabzon Yunanistanlı turizmcilerin ardından Cezayirli turizmcileri ağırladı
Ünverdi, Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden şeffaf ihaleler
İsrail protestolarında hedef olan Starbucks’ın hisseleri eriyor
Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki