Malatya için 'kuvvetli sıcak hava' uyarısı

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), hafta sonunda Malatya genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini duyurdu.

MALATYA - Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), hafta sonunda Malatya genelinde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini duyurdu.

BTUM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği  ve mevsim normallerinin 3  ila 6 derece üzerinde seyredeceği öngürülmektedir.   

Ülkemizin genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, 28.07.2015 Salı  günüyle birlikte etkisini artırarak  hissedilir derecede sıcaklık artışlarına sebep olması  beklenmektedir. 

En yüksek hava sıcaklıklarının;  Elazığ’da 42, Malatya ve Tunceli'de 40, Bingöl’de 39 ve Adıyaman’da 43 dereceye ulaşması beklenmektedir.

Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güncel Haberleri

Malatya’da fener alayı yürüyüşü
Metruk evde yangın çıktı, art arda patlamalar yaşandı
Yeşilyurt’ta 19 Mayıs kutlamaları
Malatya’da 19 Mayıs coşkusu
Malatya’da şimşekler geceyi aydınlattı
102 yaşındaki Zeliha teyzeye yaş günü kutlaması
2 motosiklet çarpıştı, 2 yaralı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi 6 Yaşında
Arapgir’de çekilen ’Mendebur’ filminin galası İstanbul’da olacak
Başkan Sadıkoğlu: "Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?"