Manyas Gölü'nde balık sayısı azalıyor

BALIKESİR (AA) - Manyas Gölü'nde yapılan bilinçsiz avlanma nedeniyle balık sayısının azaldığı bildirildi.Manyas Kızıksa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yüksel Dede, yaptığı açıklamada,...

BALIKESİR (AA) - Manyas Gölü'nde yapılan bilinçsiz avlanma nedeniyle balık sayısının azaldığı bildirildi.

Manyas Kızıksa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yüksel Dede, yaptığı açıklamada, Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çevre koruma timinin kapatılması nedeniyle gölde yasa dışı avlanmaya yönelik denetimlerde yetersiz kalındığını ileri sürdü.

Gerekli tedbirlerin alınmaması halinde Manyas Gölü'ndeki balık sayısının azaldığını dile getiren Dede, bu işten geçimini sağlayan 300'e yakın balıkçının kendilerine yeni işler aramak zorunda kalacağını anlattı.

Manyas Gölünde pinter ve misine ağlarla yapılan avcılığa son verilmesi gerektiğinin altını çizen Dede, şunları kaydetti:

"15 Mart-15 Haziran arasında Manyas Gölü'nde avlanmak yasak olmasına rağmen bazı balıkçılar, misine ağlar ve pinter ile balığın yavrulama alanlarına tuzaklar kuruyor. Bu konuda Kızıksa Su Ürünleri Kooperatifi olarak bazı girişimlerde bulunmamıza rağmen göl kenarında bulunan diğer kooperatiflerin aynı hassasiyeti görmemesi nedeniyle bu konuda somut bir gelişme kaydedemedik."

 

Yerel Haberleri

"Seni Unutmadık Kardeşim" projesiyle Ağrı’dan Hatay’a umut ışığı ulaştı
Şehit Muhammet Koçak için mevlit okutuldu
Atatürk Üniversitesi, dijital geleceğe emin adımlarla yürüyor
Kadooğlu ve yönetim kurulu üyelerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Şahin: “Bu büyük ailenin en önemli parçası emekçi kardeşlerimizdir”
Tecrübelerini gençlere anlattı
Tutak Kaymakamı Adıbelli, Emniyet Müdürü İpar’ı ziyaret etti
Vali Çiftçi’ye, komşu valilerden ziyaret
Düzce’nin ortak turizm markası tescillendi
Balıkesir Büyükşehir’den çocuklara ‘çevre’ eğitimi