Manyas'tan kısa kısa

Çeltik komisyonuna üretici üye seçimi yapıldı

BALIKESİR (AA) - Manyas'ta Çeltik Komisyonu'nda üç yıllık görev süresi sona eren üretici üye seçimi, İlçe Kaymakamı ve Komisyon Başkanı Mehmet Erdem başkanlığında toplanarak gerçekleştirildi.

Çeltik Komisyonu üretici temsilcisi Salim Ülkü'nün üç yıllık görev süresinin dolması üzerine komisyon delegesi 24 üreticinin katılımıyla üretici temsilcisi seçimi yapıldı. Erdem Biçer'in tek aday olduğu seçimde 23 oy kullanıldı.

Erdem, bu sezon 60 bin dekarın üzerinde çeltik ekimi yapılmasını beklediklerini belirterek, "Çeltik ekecek üreticilerimiz ekim yapacakları arazinin krokisi ile ziraat odasından alacakları çiftçilik yaptıklarına dair belge ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alacakları Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi ile 19 Haziran'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor" dedi.

Çeltik ekim başvurularının 30 Mart'ta başladığı belirtildi.

- Manyas Süt Birliği'nde alt yapı yatırımları

Manyas Süt Üreticileri Birliği, ilçeye bağlı mahallerde bulunan süt toplama merkezlerine toplam 300 bin TL'lik altyapı yatırımı yaptı.

Birlik Başkanı Erdoğan Kaya, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Eskiçatal, Çal, Çavuş, Dere, Hacıosman ve Kocagöl mahallerine toplam yatırım yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 300 bin liralık yatırımla, kış aylarında yaşanan elektrik kesintilerinde toplanan sütlerin zarar görmemesi için Eskiçatal Mahallesi'ne 2, Çal, Çavuş, Dere, Hacıosman ve Kocagöl mahallerine 22 kilovat ile 55 kilovat arasında değişen 7 jeneratör aldıklarını ifade eden Kaya, "Bunun yanı sıra Kocagöl süt toplama merkezine 5 tonluk, Hacıosman süt toplama merkezine 3 tonluk 3 soğutma tankı aldık" dedi.

 

  

Yerel Haberleri

İlik nakli bekleyen Çınar Eymen için öğrenciler etkinlik düzenledi
Kars’ta dağların zirvesi mayısta beyaza büründü
Köprüköy muhtarlarından Aras Elektrik’e ziyaret
“100. Yılda Öğretmen Olmak”
Başkan Subaşı, İstanbul’da Avrupa Günü programına katıldı
Osmangazi Mahallesinde hıdrellez şenliği
Zabıta ekiplerinden denetim
Bakım ve temizlik çalışmaları eş zamanlı devam ediyor
TESK Genel Başkanı Palandöken: “5 yılda 20 bine yakın kişi trafik kazalarına kurban gitti”
Tunceli’de örnek davranış: Hasarlı binaların çatılarındaki leylek yuvaları güvenli yere taşındı