Mardin Valisi Akkoyun, öğrencisinin hayatını kurtaran öğretmeni ödüllendirdi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe ilçesinde derste nefes borusuna madeni para kaçan öğrencisini hayatını Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen Ferhat Erol’u başarı belgesi ile ödüllendirdi.K...

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe ilçesinde derste nefes borusuna madeni para kaçan öğrencisini hayatını Heimlich manevrasıyla kurtaran öğretmen Ferhat Erol’u başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Kızıltepe ilçesindeki Selahattin Eyyubi İlkokulu’nda 3’üncü sınıf öğrencisi Atiye Özgün’ün, derste ağzına koyduğu madeni para, nefes borusuna kaçtı. Öğrencinin nefes almakta zorlandığını gören öğretmeni, Atiye ile sınıftan çıkarak diğer öğretmenlerden yardım istedi. Yardıma gelen öğretmenlerden Ferhat Erol, Heimlich manevrası uygulayarak madeni parayı çıkarttı, öğrencinin rahat nefes almasını sağladı. O anlar okulun güvenlik kamerasına yansımıştı.
Vali Akkoyun, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile birlikte makamında kabul ettiği öğretmen Ferhat Erol’u başarı belgesi ile ödüllendirdi. İlk yardım eğitiminin önemini vurgulayan Vali Akkoyun, öğretmenin bu hareketiyle herkese örnek olduğunu söyledi.

Eğitim Haberleri

Avrasya Üniversitesi’nde 19 Mayıs kutlamaları Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı ile başladı
Türkiye birincisi Kağızman’dan
20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları 20 Mayıs’ta başlıyor
Diyarbakır’da lise öğrencilerine etkinlik
MEB: "20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacak."
Selçuk Üniversitesi, 14. Asistan Okuluna ev sahipliği yapıyor
Zootekni Kongresi’ne Kırşehir AEÜ ev sahipliği yaptı
İzmir’deki ortaokula ’ISO 45001 belgesi’ tescili
Çemişgezek’te bağımlılıkla mücadele eğitimleri verildi
Resmi Veteriner Hekimlik Eğitimi tamamlandı