Mardin'de engellilere beceri geliştirme ve meslek edindirme kursu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca engellilere yönelik beceri geliştirme ve meslek edindirme kursları açılacak

MARDİN  - Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca engellilere yönelik beceri geliştirme ve meslek edindirme kursları açılacak.

Başta engelliler olmak üzere herkesin katılım sağlayabileceği beceri geliştirme ve meslek edindirme kursları için kayıtların başladığı belirtildi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Doğan Anğay, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sosyal yaşama katılımını artırmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Engelleri ortadan kaldırmanın kendileri için sosyal bir politika olduğunu dile getiren Anğay, "Engelli yurttaşlarımızın yaşam alanlarını genişletmek ve onları sosyal yaşama katmak için büyükşehir olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalışma ile ilk adımı atarak daha sonra da çeşitli projelerle de bu çalışmalara destek vereceğiz. Aynı şekilde bu kurslar hem kültürel olduğu gibi hemde meslek edindirmeye yönelik olacaktır" dedi.

Yerel Haberleri

Jandarma’dan kan bağışı farkındalığı
Kuraklık her geçen gün etkili oluyor: Yağmur için dualar edildi, ekmekler dağıtıldı
Yazar Samiha Ayverdi eserleriyle anıldı
ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi
ETÜ’lü Muhammet Ali Hırvatistan’dan gümüş madalya ile döndü
244 aydır devam eden anma programı
Başkan Sarıyıldız, ilk nikahını kıydı
Kan stokları azaldı, vatandaşlar hasta yakınları için sosyal medyadan kan arayışına giriyor
Hacı adaylarına seminer verildi
Deprem bölgesinde çocuklar ‘sıfır atık’ bilinciyle eğlendi