Mardin'de kayıp kişiler için başlatılan kazılar

Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'te Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi

BATMAN (AA) - Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'te Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi. Olcay'a ait kemikler Batman Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DNA testi ile Abdurrahman Olcay’a ait olduğu tespit edilen kemikler Kızıltepe Mezopotmaya Mezarlığından çıkarılarak ailesini teslim edildi. Ailesi tarafından alınan Olcay'ın kemikleri tabutuyla birlikte Batman Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Defin sırasında göz yaşlarına hakim olamayan Olcay'ın eşi Mizgin Doğan, eşinin kemiklerinin bulunduğunu sıranın faillerin bulunmasında olduğunu söyledi.

Eşinin 20 Ekim 1995 tarihinde bir gece vakti evden alındığını ileri süren Doğan, "Sabah saat 5’te eşimi yatağından alıp götürdüler. Bir daha da eşimi görmedik. 19 sene sonra eşimin kemikleri bulundu. Üzülsek mi, ağlasak mı bilemiyoruz" dedi.

 

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor