Ölü caretta caretta kıyıya vurdu

Dünyada nesli tehlike altındaki canlılar grubunda yer alan caretta caretta (deniz kaplumbağası) Muğla'nın Marmaris ilçesinde Selimiye sahilinde kıyıya...

Dünyada nesli tehlike altındaki canlılar grubunda yer alan caretta caretta (deniz kaplumbağası) Muğla'nın Marmaris ilçesinde Selimiye sahilinde kıyıya vurdu.

Her yıl üremek için başta Oratca Dalyan İztuzu, Sargerme ve Fethiye Çalış plajına yumurta bırakan caretta carettalar, zaman zaman balıkçılar tarafından denize atılan ağlara takılarak ve misina yutmaları sonucu telef oluyor.

Marmaris Selimiye Mahallesi Delikyol plajında vatandaşlar kıyıya vurmuş ölü deniz kaplumbağası ile karşılaştı. Vatandaşların Marmaris Çevre Koruma Derneği'ne haber vermesinin ardından dernek tarafından Dalyan İztuzu sahilinde bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Uygulama ve Rehabilitasyon Merkezine bilgi verildi.

Deniz kaplumbağasının sırtında bulunan yaralar nedeniyle ölmüş olabileceği belirtilirken, tekne pervanesinin kaplumbağanın sırtını kesmiş olabileceği öğrenildi.

Kültür Haberleri

Depremin vurduğu Hatay’da uzun bir aranın ardından vatandaşlar doyasıya eğlendi
Nilüfer’de 19 Mayıs Bayramı coşkusu
MSB Mehteran Birliği, Bayburt’ta konser verdi
İstanbul’da "Bir Ulus Uyanıyor" konseri düzenlendi
Milli Savunma Bakanlığından Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel fotoğraf sergisi
Muş’ta düzenlenen gençlik yürüyüşüne 1071 genç katıldı
Turistik Tuz Ekspresi yolcuları Çankırı’ya hayran kaldı
Halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi
Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başladı
Tezgah başına geçen Başkan Yetişkin, gençlere patlamış mısır dağıttı