MEB ve AA ortak eğitim muhabiri programı başlatıyor

AA Haber Akademisinde, Milli Eğitim Bakanlığıyla imzalanacak protokolle eğitim muhabirlerine ortak program konusunda mutabakata varıldı.

 Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinde, Milli Eğitim Bakanlığıyla imzalanacak protokol çerçevesinde eğitim muhabirlerine yönelik ortak program düzenlenmesi meselesinde mutabakata varıldı. 

AA Editör Masası'na misafir bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi  Avcı, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk’ten Anadolu Ajansı’nın memleket içi ve dışında son çağda gerçekleştirdiği faaliyetler ile alakalı bilgi aldı.

Bakan Avcı, AA'da yaşanan gelişmelerden dolayı Öztürk’ü kutlama ederek, Anadolu Ajansıyla müşterek bir eğitim muhabirleri semineri yapmayı önerdi.

Seminerin Anadolu Ajansı’nın koordinasyonun olabileceğini belirten Avcı, “Birlikte bir Eğitim Muhabirleri Semineri de yapabiliriz. Gönüllü katılıma açık Eğitim Muhabirleri Semineri yapabiliriz. evvel milli medyadan başlayabilir. Belki daha sonra öteki bir vesiyle buraya gelen yabancılara da Türkiye’de verilen eğitimle ilgili haberler meselesinde bilgiler paylaşırız' diye konuştu.

Eğitim gelişmeleri meselesinde yapılan haberlerin geniş kitlelere ulaştığı için mühim olduğuna belli eden Avcı, buradaki bilgi yanlışlarının kargaşa algısı yarattığını söyledi.

Bakan Avcı'nın önerisi üzerine AA Genel Müdürü Öztürk de 'Böyle bir eğitim semineri biz açarız tabii. Aramızda bir protokol imzalayıp Akademide bu çalışmayı yapabiliriz' dedi. 

Bakan Avcı da 'Çok iyi olur' diye karşılık verdi. 

Öztürk, Bakan Avcı'ya Anadolu Ajansı'nın son bir yılda dünya üstünde açtığı iş yeri sayılarında da büyük bir artış gösterdiğini, 84 ülkede 71 tıpkı etnik kökene sahip haberci çalıştırıldığını söyledi. 

AA'nın yayın dili sayısının 1 Eylül'de deneyim yayınına başlayan Arnavutça ile 8 olduğunu belirten Öztürk, Ajansın bilhassa uluslararası yayın organlarındaki fotoğraf yayınlarında kocaman bir artış olduğuna dikkati çekti. 

Öztürk, 'Time'dan, New York Times'a kadar, The Guardian'a kadar her yerde fotoğraflarımız yayımlanıyor. Ortadoğu'da fazla fazla mühim habercilik çalışmaları yaptık ve şu anda dünyanın azami Arapça haber üreten ajansı olduk. Reuters ve AP'den de fazla. Ortadoğu'nun da en canlı haber ajansıyız' diye konuştu. 

“Haber Akademisi yabancı gazetecileri de yetiştirmeye başladı'

100. sene vizyonu kapsamında kurulan Haber Akademisinin de uluslararası kurda çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Öztürk, “Haber Akademisi yabancı gazetecileri de yetiştirmeye başladı. Azerbaycan’dan gelen gazetecilerin arkasından önümüzdeki ay Tunus’tan ati 20 gazeteciye 2 ay hızlandırılmış ana gazetecilik eğitimi vereceğiz. Uluslararası ve teknolojiyle ilgili eğitimler vermiş olacağız. Şu anda da 30 benlik ekibe harp muhabirliği eğitimi veriyoruz. TSK ve Polis Akademisi işbirliğiyle ve Ajans ortak yapıyor bu çalışmayı' dedi.

Öztürk, bilgi zamanında enformasyon bombardımanı altında yaşandığını anlatım ederek, bu bombardıman altında bilgiyi bulmak, kategorize etmek ve maksat kitlenin anlayacağı şekle sokmanın kocaman bir sorun olduğunu belirtti.

Bunun önüne lakin konunun uzmanı gazeteciler yetiştirilerek geçileceğini vurgulayan Öztürk, bunun Türkiye’de medyanın en kocaman derdi olduğuna işaret etti.

Tematik haberci yetiştiren kurumun kalmadığına belli eden Öztürk, AA'nın Haber Akademisinde, Enerji Muhabiri,  Finans ve Ekonomi Muhabiri yetiştirdiğini söyledi. 

Muhabir: Yıldız Seçil Aktaş

Eğitim Haberleri

Minik öğrenciler, parmak baskısı ile Atatürk portresi yaptı
Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği
IX. Eğitim Teknolojileri Konferansı gerçekleştirildi
Türkiye finallerinde Zonguldak’ı temsil edecek
ESTÜ’den UNESCO kürsüsü başarısı
GAÜN’de 4 yeni program açılıyor
Yeni müfredatta matematik dersi için yapılacak değişiklikler belli oldu
SUBÜ TÜBİTAK proje yarışmasına ev sahipliği yaptı
Siirt Üniversitesinden deney hayvanları kullanım kursu
Özel güvenlik görevlileri yenileme sınavı yapıldı