Mecliste Cumhur İttifakı çoğunlukta

77 üyeli Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda bulunuyor.31 Mart seçimleri sonunda kesinleşen sonuçlara göre Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde üyelerin isimleri ve partileri netleşti. Toplam 48...

77 üyeli Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde çoğunluk Cumhur İttifakı’nda bulunuyor.
31 Mart seçimleri sonunda kesinleşen sonuçlara göre Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde üyelerin isimleri ve partileri netleşti. Toplam 48 üye ile Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) meclis çoğunluğunu elinde tutuyor. Meclis tablosuna bakıldığında ise 40 üye ile AK Parti sayısal olarak ilk sırada yer aldı. Mecliste; DEM 12, Yeniden Refah Partisi 9, MHP 8, CHP 4, BBP 2 ve İYİ Parti 2 üye ile temsil edilecek.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Başkan Sekmen ve ilçe belediye başkanları doğal üye olarak oturumlara katılıyor. Yasal düzenlemeye göre; büyükşehir belediyesi meclis üyeleri her bir ilçenin belediye meclis üyelerinin 5’te biri oranındaki sayı ile temsil ediliyor. Kontenjan sıralamasında seçilen birinci adaydan başlayarak normal listeden seçilme sırasına göre büyükşehir meclisi listesi belirleniyor.

Siyaset Haberleri

İletişim Başkanı Altun: "Teröristlerin teslimi, terör örgütlerine desteğin kesilmesi, Türkiye’nin müttefiklerinden en doğal beklentisidir"
Bakan Tunç: "Asıl önemli olan Türkiye Yüzyılı’na başlarken darbe anayasasından kurtulmuş bir anayasayla yola devam etmek”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taziye mesajı: "Uzun yıllar TRT ekranlarında yaptığı programlarla milletimizin hafızasında yer edinen, televizyon dünyamızın usta isimlerinden sunucu Erkan Yolaç’ın vefatından büyük üzüntü duydu...
MHP’li Özdemir: "Bu seçim Pınarbaşı için bir hesaplaşma değildir"
Başkan Günel, Creil’den gelen heyeti ağırladı
6-8 Ekim olayları davasında ceza alan Ahmet Türk ve tahliye olan Gültan Kışanak Diyarbakır’da konuştu
Dışişleri Bakanlığı: "Bahreyn Deklarasyonu’nda yer alan Filistin’le ilgili kararları memnuniyetle karşılıyoruz"
Başkan Özlü, Tunç ve Yılmaz’ı ağırladı
Bakan Tunç: "Sakarya’ya en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisinde olacağız”
İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: "Türkiye’nin huzuru için çok büyük bir mesai harcıyoruz"