Fransa Meclisinde Türkiye’deki depremzedeler için saygı duruşu

Fransa Ulusal Meclisinde oturum öncesi Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenler ve yakınları için saygı duruşu yapıldı.

Fransa Ulusal Meclisinde oturum öncesi Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenler ve yakınları için saygı duruşu yapıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye dayanışma mesajları gönderiliyor. Fransa Ulusal Meclisindeki milletvekilleri, Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet'in çağrısıyla depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına ve yakınlarına destek için saygı duruşunda bulundu. Yeal Braun-Pivet, oturumda yaptığı konuşmada, "Binlerce bina çökmüşken çok sayıda aile dondurucu soğukta evsiz. Fransa, depremden etkilenen halka acil yardım sağlamak için ortaklarıyla birlikte seferber oluyor. Fransız kurtarma ekipleri çalışmalara katılmak için sahada" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

Rusya’dan İran’a yardım teklifi
Dışişleri Bakanlığından Yunanistan’da düzenlenen bazı etkinliklere ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan’da
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin Astana Büyükelçiliğini ziyaret etti
Suudi Arabistan ve Katar’dan, İran’a Reisi’yi arama-kurtarma çalışmalarına yardım teklifi
CHP Genel Başkanı Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mensuri: "Helikopterdeki 2 kişiyle birkaç kez irtibat kurduk”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İran Cumhurbaşkanı, kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür.”