Mersin’de çam kese böceği ile biyolojik mücadele başladı

MERSİN (İHA) – Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların en büyük zararlılarından biri olan çam kese böceği ile biyolojik mücadeleye başladı.

MERSİN (İHA) – Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların en büyük zararlılarından biri olan çam kese böceği ile biyolojik mücadeleye başladı. Bu çerçevede, çam kese böceğinin yırtıcısı Calosoma Sychopanta erginleri, doğadan toplanarak laboratuvar ortamında üretilmeye başlandı.

Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek gelişmesini engelleyen ve artım kayıplarına neden olan çam kese böceği ile biyolojik mücadele kapsamında, Calosoma Sychopanta erginlerinin laboratuvar ortamında üretimine başladı. Günde ortalama 4-5 adet çam kese böceği yiyerek beslenen Calosoma erginlerinden laboratuvarda elde edilen yumurtalardan larvaların çıkmaya başladığı bildirildi.

2019'da 20 bin adet yırtıcı üretimi hedeflenirken, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, programın gerçekleşmesi için çalışmaları yerinde inceledi. Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, "Doğaya uygun işletmecilik anlayışından yola çıkarak orman zararlılarıyla mücadelede biyolojik mücadeleyi önemsiyoruz. Bu anlamda laboratuvar ortamında yaklaşık 3 hafta beslenen yırtıcı larvalar çam kese böceklerinin yoğun olduğu ormanlık alanlara bırakılacak" dedi.

Mersin’de çam kese böceği ile biyolojik mücadele başladı

Mersin’de çam kese böceği ile biyolojik mücadele başladı

Türkiye Haberleri

Biruni Üniversitesi’nden Filistin’e destek yürüyüşü
Türk Hava Kuvvetleri, Kıbrıs’ın güneyinde eğitim uçuşu gerçekleştirdi
Başkan Bingöl, gençlerle orman temizliği yaptı
Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji alanında çalışmalar gerçekleştiriliyor
Şükrü Deviren: “Gemlik’in iki markası var; zeytin ve Togg”
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “makam aracı” haberine yalanlama
Başkan Yetişkin, enginar hasadına katıldı
Nezir Durupınar: "Filistin’de yaşanan Ebrehe’ye karşı durmaktır"
Şehit Teğmen Talha Bahadır Yalova’da anıldı
Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette