Mersin'de sağlıklı yaşam yürüyüşü

MERSİN (AA) - Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2014 yılını 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilmesi kapsamında, kamu çalışanları ve ailelerinin katılımıyla bando...

MERSİN (AA) - Sağlık Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2014 yılını "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi kapsamında, kamu çalışanları ve ailelerinin katılımıyla bando eşliğinde yürüyüş düzenlendi.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün koordinesinde Barış Meydanı'ndan başlayıp Öğretmenevi önüne kadar süren ve meydanda noktalanan etkinliğe, Mersin Vali Yardımcısı Ali Katırcı, kamu kurum ve kuruluşlarının personeli ile vatandaşlar katıldı.

Antrenörler eşliğinde egzersiz yapan katılımcılara, sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için elma dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Ali Katırcı, AA muhabirine, serbest ortamda herkesin ailesiyle katıldığı etkinlikte buluştuklarını söyledi.

Etkinliğin her hafta sonu düzenlendiğini, bu hafta bando eşliğinde final yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirten Katırcı, "Dikkat çekmek istediğimiz konu özellikle son dönemde hareketsiz yaşamdan ve işe araçla gitmemizden kaynaklanan sağlık sorunlarına dikkat çekmek istiyoruz. İnsanları hem sağlıklı beslenmeye yönlendiriyor hem de hareketsiz yaşamdan onları kurtarıp, spor yapmaya teşvik ediyoruz" dedi.

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor