Meteoroloji Müdürlüğü sel tehlikesine karşı uyardı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kırşehir Meteoroloji Müdürlüğü Kırşehir'de yaşanan sel baskınları ile ilgili açıklama...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kırşehir Meteoroloji Müdürlüğü Kırşehir'de yaşanan sel baskınları ile ilgili açıklama yaptı.

Kırşehir Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız tarafından yapılan açıklamada, Kırşehir il merkezi ve ilçelerinde ani başlayan yağışın sel ve su baskınları oluşturduğu belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Normal şartlarda metrekareye 2-3 saat içerisinde meydana gelen yağış miktarı sel baskınının yaşandığı 12 Mayıs tarihinde il merkezine 15 dakikada düşmüştür.

Atmosferin üst seviyelerinde ki, alçak basınç merkezi ve soğuk hava nedeni ile meydana gelen bu tür yağışlar önümüzdeki bir haftalık süreçte de devam edecektir. Yaz aylarında meydana gelen bu tür sağanak ve gök gürültülü yağışlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışları ve kuvvetli rüzgar oluşturmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı
ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamlandı
Nevşehir’e şehit ateşi düştü
Efeler’de 1 Mayıs kutlamaları
Mersin’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
İsrail, 7 Ekim’den bu yana ilk kez Erez Sınır Kapısı’nı Gazze’ye insani yardım için açtı
Başkan Aydın 1 Mayıs’ı emekçilere birlikte kutladı
Uşak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı
Alanya’da 1 Mayıs kutlaması
Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "1 Mayıs, işçi iradesinin ve insan olma onurunun yükseldiği gündür"