MHP’li Erdem: "Tüm gaziler arasındaki eşitsizlik giderilmeli, unvanları verilmeli"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, 'Tüm gaziler arasındaki eşitsizlik giderilmeli, unvanları verilmeli' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Tüm gaziler arasındaki eşitsizlik giderilmeli, unvanları verilmeli" dedi.

MHP'li Erdem, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden ve yaralanmalarına rağmen gazilik unvanı alamayanlara yönelik daha önce kanun teklifleri verdiklerini söyleyen Erdem, "Türk milletinin hak ettiği refaha ulaşması için elden gelen her şey yapılmalı. 684 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeler sonucunda gaziler arasındaki eşitsizlikler peyderpey giderilmeye başlandı. Gazi sayılmayanlar, bu düzenlemeler sonucunda kimliklerini almaya başladı. Geri kalanlar için de çalışmalar sürüyor. Gazilerimiz bizim kahramanlarımız. Şehitlerimiz ve onların emanetleri bizim için çok kıymetli. Tüm gaziler arasındaki eşitsizlik giderilmeli, unvanları verilmeli" diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bugün ilk toplantısını yaptığı hatırlatılarak ücretin ne olması gerektiği sorusu üzerine Erdem, "Bu bizim için hassas bir konu. Türk milletinin hak ettiği refaha ulaşması için elden gelen her şey yapılmalı. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz. Rakamı biz belirleyemeyiz. Komisyon çalışmalarının sonucunu hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Siyaset Haberleri

İsrail’den Reisi için saygı duruşunda bulunan BM Güvenlik Konseyi’ne tepki
DEM Parti heyetinden Demirtaş’a ziyaret
ABD’den İran’a taziye mesajı
BM Güvenlik Konseyi’nde Reisi için saygı duruşu
Biden: “UCM savcısının İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması için yaptığı başvuru çok çirkin”
Cumhurbaşkanı Erdoğan:" İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü nedeniyle 1 gün yas ilan edilmesine karar verdik."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İran) Bayraktar Akıncı İHA, zorlu hava şartlarına rağmen bölgede 7,5 saat arama tarama faaliyeti yaparak toplam 2 bin 100 kilometrelik uçuş gerçekleştirdi."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türk demokrasisi, yeni ve sivil bir anayasayı ülkemize kazandırarak darbe geleneği ile hesaplaşmasını tamamlamalıdır."
Hamas’tan UCM’ye tepki: "Hamas, kurbanı cellatla aynı kefeye koyma girişimlerini şiddetle kınıyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü