Milli Savunma Bakanlığından Elmadağ’daki patlamaya ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKE) bağlı Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda...

Milli Savunma Bakanlığı, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKE) bağlı Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 4 işçinin yaralandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'muza bağlı Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasının roket yakıtlarının üretildiği atölye binasında saat 14:30 civarında üretim esnasında A 32 kırma karıştırma roket yakıtı hazırlama atölyesinde patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda; bir personelimiz hayatını kaybetmiş, dört personelimizde yaralanmıştır. Yaralı personelimizin tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Patlama sonucu bölge kontrol altına alınmıştır. Kazanın nedeni ile ilgili adli ve idari çalışma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu
Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Lapseki’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Çatalca Kaymakamlığından "bungalov ev" açıklaması
Hizan’da dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Yeniden görevine başlayan Saylak, gazetecileri ağırladı
Kakava ateşi ilk kez Tekirdağ’da yakıldı: Sokaklar doldu taştı
Yeni ’İyilik Gemisi’ Mersin’den Gazze’ye uğurlandı
Gürbulak’ta kilometrelerce uzunlukta tır kuyruğu
Aydın’da çocuk yaşta trafik bilincinin oluşturulmasına dikkat çekildi