Minik öğrenciler gelenek ve görenekleri yaşayarak öğreniyor

Erzincan'da anaokulu öğrencileri 'Bir Başkadır Benim Memleketim' projesi kapsamında, Güneydoğu Anadolu bölgesi tanıtım gösterisi gerçekleştirdi.

Erzincan'da anaokulu öğrencileri "Bir Başkadır Benim Memleketim" projesi kapsamında, Güneydoğu Anadolu bölgesi tanıtım gösterisi gerçekleştirdi.

Erzincan Zübeyde Hanım Anaokulunda, "Bir Başkadır Benim Memleketim" projesi kapsamında, Güneydoğu Anadolu bölgesi tanıtım gösterisi yapıldı. Okulun öğretmenleri, projenin amacının öğrencilerin kendi kültürü ile ilgili olumlu bir değer yargısı geliştirmek, gelenek ve görenekleri yaşayarak aktif öğrenmelerine katkı sağlamak olduğunu söylediler. Gerçekleştirilen etkinlikte, halk oyunları, yöresel yemekler, yöresel sanatçıların tanıtımı ve şehirlerin tanıtımı yapıldı. Ayrıca öğretmenler öğrencileri ile birlikte yöresel motifler üzerinde çalışılarak el işi çalışmaların da yapıldığını belirttiler.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ferhat Albayrak ve Şube Müdürü Hasan Güneş'in katılımlarıyla gerçekleşen program sonrasında karne töreni düzenlendi. Albayrak, öğrencilerin yaptıkları sunumdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, emeği geçen idareci öğretmen ve personele teşekkür etti.

Kültür Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü
Vakıflar Genel Müdürlüğü ‘Vakıf Haftası’ kutlama mesajı yayımladı
Öğrenciler Sihirli Gemi’yi izledi
Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranlarıyla buluştu
Kumluca’da Kıraç coşkusu
İrfan Meclisi Erzurum’un dününü ve bu gününü konuştu
Kakava Hıdırellez Şenlikleri 9/8’lik oyunlarla başladı
Nakipoğlu Mahallesi’ndeki evlerin restorasyonu tamamlanıyor
Cam döşemesinin altında sergilenen eserlerle adeta müze olan Koca Mustafa Paşa Camii ibadete açılıyor
Restorasyonu tamamlanan Kariye Camii ibadete açılıyor