Mısırda dane kaybına karşı denetim sürüyor

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 'Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı'...

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı" doğrultusunda Sumbas ilçesinde hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrollerine devam ediyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, teknik bilgi noksanlığı ve bilinçsiz biçerdöver kullanımı nedeniyle hasat öncesinde, hasat sırasında ve hasat sonrasında büyük kayıplar meydana gelebildiğini ifade ederek, "Bu kayıplar nedeniyle milli ekonomimiz zarar görmektedir. Bu amaçla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz biçerdöver kontrol ekibimizce hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrolleri yapılmakta ve yapılmaya devam edilmektedir. Çiftçilerimizin, hasat dönemi boyunca mağdur olmamaları için aşırı tane kaybına sebep olan biçerdöver sahipleri ile operatörlerini Sumbas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca çiftçilerimizin anızlarını yakmamaları ve ürün hasatlarında biçerdöverlerinde kırıcı-parçalayıcı bulunan biçerdöverleri tercih etmelidirler" dedi.

Mısırda dane kaybına karşı denetim sürüyor

Mısırda dane kaybına karşı denetim sürüyor

Ekonomi Haberleri

TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’na katıldı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte Karabağ bölgesinin gelişmesi için üzerimize düşenleri yapmaya hazırız”
Türkiye-Cezayir KEK 12. Dönem Toplantısı’nın kapanış oturumu Ankara’da gerçekleştirildi
Serdivan Belediyesi’nde 2023 yılı kesin hesabı onaylandı
Alparslan Group’tan çiftçilere muhteşem showroom
Kuşadası’na üç gemiyle toplam 6 bin 590 turist geldi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Azerbaycanla ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi yönünde KEK Mekanizması’na önem veriyoruz"
Büyükşehir’den Deprem ve Depremin İnşaat Sektörüne Etkileri çalıştayı
TPF Başkanı Ömer Düzgün: "Sektörün geleceğini için herkesi mutlu edecek yasal düzenlemelere ihtiyaç var"