Muğla’nın biyolojik çeşitliliği envanteri çıkarılıyor

Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi kapsamında Muğla'nın Biyo çeşitliliği envanteri çıkarılıyor.

Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi kapsamında Muğla'nın Biyo çeşitliliği envanteri çıkarılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla'da düzenlenen çalıştaya Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Tarım ve Orman Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ve ilgili kurumlar katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Muğla'nın çok geniş bir biyo çeşitliliğe sahip olduğunu belirterek, "İzmir ve Aydın'da çalışmalarımızı bitirdik. Muğla ve Manisa illerimizde de 2019 yılı sonu itibari ile çalışmalarımızı tamamlayacağız. Muğla'yı çok önemsiyoruz. Çünkü Muğla biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin bir il. Buradan çıkacak sonuçlar Muğla'nın geleceğinin planlamasında çok önemli. Aynı zamanda Bakanlığımızın yeni başlattığı "Nuh'un Gemisi" ulusal veri sistemine de bu bilgiler aktarılacak. Bizim biyo çeşitliliğimizin korunması, takibi ve gelecek nesillere aktarma gibi bir sorumluluğumuz var. Bu açıdan baktığımızda bu çalışmayı ülkemiz olarak önemsiyor ve yılsonu itibari ile ülkemizin tamamının biyo çeşitlilik envanteri çıkacak" dedi.

Çalıştayda konuşan Muğla vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, geç kalınan bir konu olmasına rağmen başlamanın da önemli olduğunu belirterek, "Ulusal biyolojik çeşitliliğin envanter çalışmasını yapmak ve devamında takibini yapmak bunun için de çok güzel bir veri tabanı bulunmuş Nuh'un gemisi diye. Biz de ülke olarak bu eksikliğimizi tamamlamak üzere bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Muğla’nın biyolojik çeşitliliği envanteri çıkarılıyor

Muğla’nın biyolojik çeşitliliği envanteri çıkarılıyor

Kültür Haberleri

Sarıgöl’de bolluk, bereket ve şükür için 35 adak kurban kesildi
Yenişehir’de rota turizme çevrildi
UNESCO ve Cittaslow kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği
Resim Heykel Müzesi BlackBox Salonu’nda özel etkinlikler sanatseverlerle buluşuyor
Keban Baraj Gölünde bir ilk: Su üzerinde 9 saatte 200 kilometre yol yaptılar
Bu konserde "Kına gecesi" var
Çığlık: “EİT 2025 Erzurum’a çok şeyler katacak”
Iğdır’da Sağlıklı Yaşam" ve "Aile İçi İletişim" konulu sunum
Misafir sporcu öğrenciler, İshak Paşa Sarayı’nda tarihe yolculuk yaptı
Pişmiş topraktan yapılan lahitler dikkat çekiyor