Muğlaspor Altyapısında Devrim

Profesyonel ligde kalıcı bir kadro oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışan Muğlaspor geleceğin yıldızlarını ülke futboluna kazandırmak için futbol...

Profesyonel ligde kalıcı bir kadro oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışan Muğlaspor geleceğin yıldızlarını ülke futboluna kazandırmak için futbol alt yapısında devrim gibi bir karar aldı.

Kentteki Muğlaspor, Atletikspor ve Saburhanespor futbol alt yapıları Muğlaspor koordinesinde tek bir çatı altında birleştirildi. Muğla'da son bir kaç yıldır alt yapıda önemli çalışmalar yapan Atletikspor tüm teknik kadro ve sporcuları ile Muğlaspor bünyesine katılırken, kentteki tüm futbol okulları ise Muğlaspor koordinesinde Saburhanespor tarafından çalıştırılacak.

3. Lig ekiplerinden Muğlaspor'da yönetim kurulu bir yandan ligde kalıcı kadro oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışırken, bir yandan da güçlü bir alt yapı kurmak için devrim niteliğinde karar aldı. Yeşil beyazlı kulüp geleceğin futbol yıldızlarını yetiştirmek için kentteki futbol alt yapısını tek bir çatı altında birleştirdi.

Futbol alt yapısının tek çatı altında toplanması protokolünün imzalandığı toplantıya Muğlaspor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu, Atletikspor Başkanı ve Muğlaspor Yönetim Kurulu Üyesi Began Çağlav, Saburhanespor Kulübü Başkanı Hüseyin Çelebi ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ATLETİKSPOR MUĞLASPOR BÜNYESİNE KATILDI

Muğlaspor büyük alt yapı projesinin ilk ayağında son bir kaç yıldır futbol alt yapısında önemli çalışmalar yapan Atletikspor tüm teknik kadro ve futbolcuları ile Muğlaspor bünyesine katıldı. Konuyla ilgili hazırlanan protokole Muğlaspor Başkanı Haluk Beyimoğlu ile Atletikspor Başkanı Began Çağlav imza koydu. Kendisinin Başkanı olduğu Atletikspor'un tüm sporcu ordusu ile Muğlaspor'a katıldığını ifade eden Çağlav, bu projenin önümüzdeki yıllarda meyvelerini mutlaka vereceğini söyledi. Atletikspor Başkanı Began Çağlav ve Atletikspor ailesine teşekkür ederek sözlerine başlayan Muğlaspor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu'da, "Began Çağlav yıllardır emek verdiği takımını söz konusu Muğlapspor olunca bir kalemde bizim bünyemize katılmasına karar verdi. Şehrin bunu bilmesi gerektiğini ifade ediyorum" dedi.

FUTBOL OKULLARI MUĞLASPOR KOORDİNESİNDE SABURHANESPOR'A VERİLDİ

Muğlaspor'un büyük alt yapı projesi kapsamında kentteki tüm futbol okulları Muğlaspor koordinesinde Saburhanespor'a verildi. Proje gereği yaş gruplarındaki çocuklar Saburhanespor futbol okulunda yetiştikten sonra Muğlaspor forması ile lisanslı sporcu olarak mücadelesine devam edecek.

Futbol okullarında eğitim verecek olan antrenörlerin üç kulübün ortak antrenör havuzundan belirleneceğini ifade eden Muğlaspor'un Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Began Çağlav, "12 ay sürecek futbol okulu çalışmaları Muğlaspor koordinesinde Saburhanespor tarafından çalıştırılacak. Futbol okulunda tespit edilen çocuklar Muğlaspor tarafından lisanslandırılacak. Daha sonra 16-17 yaş grubu oyuncular Süper Amatör Ligdeki pilot takımımız Menteşegücünde mücadele edecek. Bu projeyi bir okul gibi düşünürsek Futbol okulu anaokul, ilkokul ve ortaokul Muğlaspor, lisemiz Menteşegücüspor, üniversitemiz ise Muğlaspor profesyonel takımı olacak. Bu projenin ilimiz futboluna ve Muğlaspor'a büyük yararlar getireceğini umut ediyorum. Bu proje Muğlaspor'umuza ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu büyük projenin Muğlaspor'un kuruluş yıllarına benzediğini ifade eden Muğlaspor Kulübü Başkanı Haluk Beyimoğlu'da, "Muğlasporumuzda buna benzer bir ruhla o dönem ki kulüplerin birleşmesi ile kurulmuştu. Şimdi buna benzer bir çalışma ile alt yapıda önemli bir adım atıyoruz. Üç kulübün birleşmesi ile önümüzdeki yıllarda Muğlaspor'un güzel göreceğine inancımız tam. Bu projenin gerçekleşmesinde katkı sağlayan Atletikspor ve Saburhanespor Başkanlarına ve yönetim kurullarına büyük Muğlaspor ailemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu büyük projeyi şehrimizin büyüklerine de anlattık ve tam destek aldık. Bu projenin meyvelerini dört yıl sonra almaya başlayacağız. Projenin ilimize ve Muğlaspor ailemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Alt yapı projesi içinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Saburhanespor Başkanı Hüseyin Çelebi ise, "Saburhanespor olarak çocuklara spor yaptırmak amacıyla kurulan bir kulübüz. Bu çalışmaları yaparken hep üst kimliğimiz Muğlaspor oldu. Bugüne kadar alt yapımızda tespit ettiğimiz yetenekli oyuncuları Muğlaspor bünyesine kattık. 3 yıldır çok güzel çalışmalar yapmışız ki Muğlasporumuz bizlere bu proje ile sahip çıktı. Bundan sonra da eskiden olduğu gibi çocuklarımıza sahip çıkarak güzel işlere imza atmak istiyoruz. Projenin gerçekleşmesinde destek olan herkese Saburhanespor olarak çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Muğlaspor Altyapısında Devrim

Muğlaspor Altyapısında Devrim

Yerel Haberleri

Bozulan asansörün üzerindeki kağıtta geçen komik diyalog dikkat çekti
Eskişehir’de yerli turist yoğunluğu esnafın yüzünü güldürdü
Öz İplik İş, HAK-İŞ ve bağlı sendikalarla birlikte 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlayacak
Öğrenciler aşçılık mesleğini öğrendi
ETÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde “Beyaz Önlük Giyme” töreni yapıldı
Usta olarak başladığı fırının sahibi oldu, 40 yıldır simit satıyor
Erzurum Teknik Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı
Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren mal varlığını açıkladı
’Kim Korkar Depremden’ adlı tiyatro oyunu beğeni topladı
Yıllar öncesinin en gözde mesleğiydi, artık şehirde bir tek o kaldı