Muhasebeciler Haftası

KARABÜK (AA) - Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Eken, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Eken, mesajında, 1 Mart 1989 tarihinde itibaren her...

KARABÜK (AA) - Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Eken, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eken, mesajında, 1 Mart 1989 tarihinde itibaren her yıl Muhasebeciler Günü'nün kutlandığını belirtti.

Muhasebeciliğin parayla ifade edilebilen her türlü bilgiyi kaydeden, sınıflandıran, özetleyen, analiz eden, yorumlayan ve rapor eden bir meslek olduğunu anlatan Eken, şunları kaydetti:

"Bu özelliğiyle muhasebe reel ve işleyen ekonominin ayrılmaz bir parçasıdır. Muhasebe ve mali müşavirlik mesleği, günümüzün bilgi üreten, katma değer yaratan meslekleri arasına girmiştir. Ekonomik kriz de muhasebe ve denetimin önemini bir kat daha arttırmıştır. Ekonomik birimlerin, topluma finansal bilgilerini açıklamaları ve bağımsız denetime sunmaları Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasındadır. Ülkemizin acil sorunlarına çözüm bulmanın yolu da şeffaflık, ekonomik büyüme ve adil gelir dağılımından geçmektedir. Muhasebe, finansal raporlama ve denetim, işletmelerin ve doğal olarak ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biridir. Tasdik ve denetim sürecinde yaşanan zorluklar ve tekrarı niteliğindeki angaryalara rağmen meslektaşlarımız başarıyla görevlerini yapmaktadırlar."

Yerel Haberleri

Hafız öğrenciler finalde yarıştı
Odunpazarı’nda mayıs ayı meclis toplantıları başladı
Özlü “Birlikte büyük projelere imza atacağız”
DİKAB Başkanı Faruk Özlü oldu
Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz”
Batman’da nefes borusuna simit kaçan öğrenci ‘Heimlich’ manevrası ile kurtarıldı
Gözler asırlık gelenek için gün sayıyor
Sinop’ta kayıp sulama boruları bulundu: Özel İdare kesmiş, komşu köy kaldırmış
Yalnız yaşayan kadının evinden 3 kamyon çöp çıktı
Aksaray’da çocukların merakla beklediği eğlence merkezi şekilleniyor