Mut'ta 50 çoban sertifikalarını aldı

MERSİN (AA) - Mut ilçesinde,  'Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi' kapsamında kurs gören 50 çobana sertifikaları verildi.Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)...

MERSİN (AA) - Mut ilçesinde,  "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında kurs gören 50 çobana sertifikaları verildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen projenin sertifika töreni, Mut Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Levent Abaş, konuşmasında, projenin hem iş niteliğini arttırmayı hem de işsizliği azaltmayı hedeflediğini söyledi.

Çalışmanın hayvancılığa da katkı sağlayacağını vurgulayan Abaş, "Proje kapsamında, atıl iş gücü niteliğinde hedef grup deneyimli ve sertifikalı iş gücüne dönüştürülecek ve dolaysıyla hem istihdam hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak" dedi.

Abaş, sürü yönetimi elemanı çalıştıran ve 500 küçükbaş hayvan varlığı olan işletmelere 5 bin lira destek de verileceğini bildirdi. 

Konuşmaların ardından üzerine çoban kepeneği giyen Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve protokol tarafından 7'si kadın 50 kursiyere sertifikaları verildi. 

Yerel Haberleri

Ukrayna Antalya Konsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret
Bolu’da ücretsiz türkü konseri
Lise öğrencileri Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ni gezdi
İş başvurusunda istenen deneyim
Burhaniye’de Hıdırellez kutlandı
Kazdağları’nda Bitki Hakları Manifestosu okudular
Trafik Haftası’nda Tunceli’de öğrenciler bilgilendirildi
Başkan Ahmet Akın, Hıdırellez Şenlikleri’ne katıldı
Minik öğrenciler kuşlar için yemlik hazırladılar
Başkan Doğan şiddete karşı iletişim projesine destek verdi