Müzik ve bilimi buluşturdu

Müzik ve bilim sevgisi bir araya geldi, genç akademisyenin yaşam tutkusunu oluşturdu.

Müzik ve bilim sevgisi bir araya geldi, genç akademisyenin yaşam tutkusunu oluşturdu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Ünay, beynin en küçük hücresi nöronlardaki öğrenme sırasındaki tepkileri ölçerek, öğrenme güçlüğü hastalıklarına yeni yaklaşım getirmek üzere çalışırken, diğer taraftan halk ezgilerini çok sesli müziğe yansıttı.

Anadolu coğrafyasındaki farklı dillerdeki halk ezgilerini, piyano, kontrbas, davul ve perküsyondan oluşan batı sazlarının eşliğinde çok sesli yorumlayan "4 Vokal" grubunda yer alan Doç. Dr. Ünay, müzik ve bilimsel yaşamı birlikte sürdürüyor. Grup, içinde "Drama Köprüsü', "Ne Ağlarsın', "Sarı Gelin', "Gelevere Deresi" gibi halk türkülerini çok sesli müzikle dinleyicilere ulaştırıyor.

Yerelden uluslararası seslere

Halk ezgilerine çok sesli müzikle yeni bir yorum getirdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Ünay, "Bu topraklarda dostça yaşayan farklı kültürlerin farklı dillerde yazılmış çok güzel ürünleri var. Biz de bu ezgilerin dokularını bozmadan farklı dillerde yorumluyoruz. Sibel Sezal, Elçin Dönmez, Barış Bahçeci ile birlikte türkülerimizi yorumluyoruz. İki albümümüz var. 2013'te ilk albümümüz "Yolculuk', bu yıl da "Başka/Beş Sekiz Kış Şarkıları" çıktı. İlk klibimizi de "Ne Ağlarsın" parçasına çektik" dedi.

"Müzik ve bilim birbirini tamamlıyor"

Yeteneğinin ailesinden geldiğini belirtirken kendisini alaylı olarak tanımlayan Doç. Dr. Ünay, ilkokul yıllarında mandolin ile başladığı müzik yaşamında, Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü'nde hem koro hem de solfej, armoni gibi alanlarda müzik bilgisini arttırdığını söyledi. Çok sesli müziğe ortaokul yıllarından itibaren ilgi duyduğunu aktaran Doç. Dr. Ünay, müziğin kendisi için yaşam biçimi olduğunu kaydetti. Müzik ve bilimin hayatının iki önemli parçası olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ünay, "Öğretmeyi ve araştırma yapmayı çok seviyorum. Emek vermeden, çabalamadan başarıya ulaşmak mümkün değil. TÜBİTAK destekli bir proje yürütüyoruz. Nöronlardan elde edilen verilerin bilgisayar ortamında otomatik incelenmesini sağlayacak görüntü işleme sistemi geliştirmek üzere çalışıyoruz. Nöronların birbirleriyle etkileşiminde bir problem varsa o zaman öğrenme gerçekleşmiyor. Bunların neden kaynaklandığını araştırmak için şu an bir alt yapı hazırlıyoruz" diye konuştu.

Müzik ve bilimi buluşturdu

Müzik ve bilimi buluşturdu

Türkiye Haberleri

Merdiven altı ilaçlar arasında ‘bomba’ olarak bilinen gizli tehlike
Bakan Göktaş: “Kadınların evde, iş yerinde, sosyal hayatta maruz kaldığı şiddeti önlemek için gerekli her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz”
Kayseri Büyükşehir; TBB Dergisi’ne örnek oldu
Gümüşhane’de baraj ve göletlerde suya girmek yasaklandı
Mudanya Kurban Pazarı yeni yerinde
İzmir’de Kurban Bayramı için bağış kampanyası başladı
Durdukça değer kazanan otomobillere yeniden hayat veriyor
Kocaeli İtfaiyesi’nden fabrikalarda "acil durum" tatbikatı
Köyceğiz’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergi açılışı ile başladı
Başkan Köksal’dan belediye işçilerine maaş müjdesi