Niğde’de rehberlik öğretmenlerine mühendislik bölümleri tanıtıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri özel kurumların ve etüt merkezlerinin rehberlik öğretmenleriyle bir araya geldi.Liselerde görev yapan rehberlik öğretmenlerine, öğrencilerin üniversite bölüm terc...

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademisyenleri özel kurumların ve etüt merkezlerinin rehberlik öğretmenleriyle bir araya geldi.
Liselerde görev yapan rehberlik öğretmenlerine, öğrencilerin üniversite bölüm tercihlerine katkı sağlaması amacıyla mühendislik bölümleri hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Mühendislik Fakültesinde gerçekleşen programda, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Barut fakülte imkânları, eğitim kadrosu, teknik donanımlar ve fakülte akademisyenleri ve öğrencilerin çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.
Program çerçevesinde Bilgisayar, Çevre, Elektrik, Gıda, Harita, İnşaat, Jeoloji, Maden, Makine ve Mekatronik Mühendislikleri bölümlerinin öğretim üyelerince bölüm tanıtımı, mesleki yeterlilik, iş imkânları ve burs imkânları hakkındaki sunumlar yapıldı.
Özellikle Harita, Maden, Jeoloji ve Gıda Mühendisliği bölümlerinin burs imkanlarından ve bu bölümleri tercih edecek olan öğrencilerin faydalanabileceği faydaların neler olduğu anlatıldı. Sunumlar sonrasında Mühendislik Fakültesi bölümlerinin Niğde’deki gerçekleştirilebilecek tanıtımlar ve öneriler görüşüldü.

Eğitim Haberleri

Sungurlu MYO öğrencileri 5 ayrı bilimsel çalışmanın sunumunu yaptı
Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi torna tezgahına kavuştu
Elazığ’da Kur’an kursu hocalarına çevre bilinci ve israf önleme semineri
Denizden tıbbi tahliye eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi
Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi’nden büyük başarı
Muğla’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtımları devam ediyor
Toplu taşımada yaşanan sorunları en aza indirmek için sürücülere eğitim veriliyor
Almanca öğretmenleri düzenlenen konferansta buluştu
Vali Polat Türkiye 1’incisi öğrenciyi tebrik etti
ESTÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü MİAK-MAK ziyaret takımını ağırladı