NKÜ’de Biyoteknoloji Günleri

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) 2. Biyoteknoloji Günleri kapsamında gerçekleştirilen konferansta GDO'lu ürünlerin Türkiye'de ve Avrupa'daki durumu hakkında...

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) 2. Biyoteknoloji Günleri kapsamında gerçekleştirilen konferansta GDO'lu ürünlerin Türkiye'de ve Avrupa'daki durumu hakkında bilgi verildi.

NKÜ tarafından Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 2. Biyoteknolji Günlerine, Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Sezen Arat, Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. İsmail Türkan, İstanbul Üniversitesi Biyoteknoloji ve Genetik Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şule Arı, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Kuran, Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof Dr. Fikrettin Şahin ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Biyoteknoloji günleri hakkında bilgi veren Namık Kemal Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Sezen Arat, "Aslında bizim hedefimiz daha çok genç arkadaşlara, buradan yetişecek mezun olacak arkadaşlara, güzel bir perspektif vermek, hem de kendilerinin karşısına rol modeller çıkartmak" dedi.

Biyoteknoloji Günleri konusunda ikinci toplantıyı yaptıklarını hatırlatan Arat, farklı illerden çok sayıda konuşmacı davet ettiklerini belirtti. Arat, "Biyoteknoloji ile ilgili dünyadaki gelişmeleri Türkiye'de yapılan çalışmaları, bununla ilgili kısıtlamaları, engelleri, neler yapmamız gerekenlerin ne olduğu üzere bilgi vermek için buraya geliyorlar. İdari personelimizin katıldığı bir toplantı oldu. İlk konuşmacımız, biyogüvenlik kurulu başkanıydı, özellikle GDO ile ilgili yanlış bilgiler hakkında hepimizi uyardı. Toplumun yanlış yönlendirildiğini aslında bu konuda çalışmaların ülkemizde yasak olduğunu, bu yasakların Avrupa'da bile olmadığını, bizdeki kadar sert yasakların olmadığını ve GDO'lu ürünlerin aslında insanlığın faydası için üretildiğini, dolayısıyla korkulacak ürünler olmadığı üzerinde çok durdu. İkinci konuşmacımız bitki fizyolojisi ile ilgili dünyadaki genel bitkiye olan ihtiyaç, onunla ilgili yapılması gereken şeyler, nasıl ürün arttırırız konusunda bir konuşma yaptı. Daha sonra, mikro organizma teknolojisi üzerine çalışan bir hocamız gelecek. O da mikroorganizmaların, Agro teknolojileri ile ilgili bilgi verecek, bunların biyolojik gübre olarak kullanılması veya bitki koruma ürünleri olarak mikroorganizmalardan nasıl yararlanıldığından bahsedecek. Yine en son konuşmacımız hayvan biyoteknolojisi üzerine konuşacak, hayvanların gelişmesiyle, performanslarının arttırılmasıyla ilgili konularda bilgiler verecek. Aslında bizim hedefimiz daha çok genç arkadaşlara, buradan yetişecek mezun olacak arkadaşlara, güzel bir perspektif vermek, hem de kendilerinin karşısına rol modeller çıkartmak. Buradan mezun olduktan sonra biyoteknoloji ile ilgili neler yapabilirler, önlerinin ne kadar açık olduğunu göstermek için düzenlediğimiz bir organizasyondur" diye konuştu.

Yerel Haberleri

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi
Göcenoluk’ta yağmur duası ve sıla-i rahim etkinliği
Muş’ta iki ailenin husumeti barışla sonlandı
Kastamonu’da Hıdırellez coşkusu
Başkan Şerifoğulları, Kent Müzesi’ni inceledi
Vatandaşlar trafik konusunda bilgilendirildi
Erzurum için yağmur uyarısı
Çal köyünde 5 bin kişilik köy hayrı düzenlendi
Gondola binebilmek için iskelede dakikalarca sıra beklediler
Porsuk Çayı’ndaki köprüde fotoğraf çekenler yoğunluk oluşturdu