O koleje soruşturma

Malatya'da Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Özel Rahime Batu Koleji, usûlsüzlükler zincirine imza attı.

AYBİKE EROĞLU

Malatya'da Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Özel Rahime Batu Koleji, usûlsüzlükler zincirine imza attı. Yönetim, derse girmeyen öğretmenleri derse girmiş gibi gösterdi; sahte belgelerle sigortalı yaptı. Hakkında soruşturma başlatılan okula ceza kapıda.

Fethullah Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Malatya Özel Rahime Batu Koleji yönetimi, iki öğretmeni derse girmediği halde girmiş gibi gösterdi. Sahte sözleşme yapıp, ders fişlerine öğretmenler adına imza attıran okul yönetimine birçok suçtan ceza kapıda. SGK müfettişleri, okul yönetimini 'yalan beyan', 'sağlıktan yararlandırma' ve 'sahtecilik' suçlarından cezalandırmaya hazırlanıyor. Kurum 6 okul ve yurtlarıyla hizmet verirken, bünyesinde 300'e yakın personel barındırıyor. Bugüne kadar personeli için 1 milyon TL'ye yakın SGK primi ödediğini belirten kolej, bu primler nedeniyle devletten yüklü miktarda teşvik primi de aldı. Yalan beyan ve sahte sigorta işlemleri nedeniyle kurum, tüm bu cezaların yanısıra devlet tarafından verilen teşvik indirimi miktarını da faizi ve cezasıyla birlikte toplam 500 bin lira geri ödeyecek. Şirket çalışanlarının gösterdiği maaş tutarlarının yıllık en az 110 bin TL ile 400 bin TL arası olduğu belirtilirken, konuyla ilgili soruşturma başlatan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyasına yaşananlar 'sahtecilik' olarak yansıdı.

HER KURUŞ ALINACAK

Öğretmenleri derse girmiş gibi gösteren kurum, aslında okulda ödememesi gereken SGK primini ödedi. Bu sayede yüzde 5'lik oranda hakkı olmayan devlet teşviğinden yararlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre 22 Nisan 2006 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan çıkış yaparak Hollanda'ya giden Almanca Öğretmeni Şengül Yıldız, 1 Temmuz 2007 tarihinde ise Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yurda giriş yaptı. Türkiye'de bulunmadığı dönemde Yıldız adına, Özel Rahime Batu Lisesi Müdürü Bayram Uç tarafından iş sözleşmesi düzenlendi, derslere girmediği halde adına not fişleri imzalandı. Boş geçen dersler için 'öğretmen giriyormuş gibi' sınıf defterleri dolduruldu. Yurtdışında olduğu emniyet kayıtlarıyla da sabit olan Almanca öğretmeni Şengül Yıldız'a ait iş sözleşmesi ve Atama Teklif Formu düzenlendi. Sözleşmelere Yıldız adına atılan sahte imzalar müfettiş raporuyla da belgelendi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ YERLEBİR

Yine Şengül Yıldız'ın imzasıyla 10 ve 11. sınıf öğrencilere sınav yapılarak 85 - 100 arası notlar verildi. Notlar, o dönem üniversiteye giriş puanlarına etki eden Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı'na ve diploma notuna direkt yansıtıldığı için öğrencilere sınavda haksız avantaj sağlandı. Cemaatin okulu fırsat eşitliğine darbe vurdu. YÖK haksız notlarla üniversiteye girenlerin sınavlarının iptali ve üniversite diplomalarının iptali konusunda yapılan başvuruya 5 aydır cevap vermedi.

Askere gidip derse girmiş

Birçok usûlsüzlüğe imza atan Özel Rahime Batu Koleji, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Eyüp Acet'i de 2009 Haziran'ında askerdeyken, derslere giriyormuş gibi gösterdi. Malatya Valiliği eğitim denetmenlerinin incelemesiyle kayıtlara geçen 'evrakta sahtecilik' skandalı, 'Rahime Batu Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan Eyüp Acet'in Özel Öğretim Kurumları Hizmet Belgesi incelendiğinde, Acet'in adaylığının 05.09.2009 tarihinde kaldırıldığı ve bu tarihte kişinin askerde olduğu açıkça görülmektedir' ifadeleriyle anlatıldı.

Asayiş Haberleri

Yeni aldığı motosikletiyle çıktığı trafikte kaza yaptı, yaralandı
Aynı fabrikada çalıştığı arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti
PKK’nın ’ideolojik alan yapılanması’nda yer alan 3 şüpheli tutuklandı
Gaziantep’te uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu: 5 gözaltı
Göcek’te kayalıklardan düşen kişi hayatını kaybetti
Balıkesir’de Jandarma’dan trafik denetimi
Karton yüklü tır devrildi: 1 yaralı
Kaldırımda yürüyen kadını hayattan koparan sürücü tutuklandı
Kavgayı ayırmaya çalışan yaşlı adam, yüzünden bıçaklandı
Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu