Obezite hastası evinden 8 kişinin yardımıyla çıkabildi

İnegöl ilçesinde, evinde fenalaşan 200 kilogram ağırlığındaki kadın, vatandaşların yardımıyla ikinci kattan sokağa indirilerek ambulansla hastaneye götürüldü

BURSA (AA) - İnegöl ilçesinde, rahatsızlanan 200 kilogram ağırlığındaki obezite hastası kadın, ikinci kattaki evinden 8 kişi tarafından çıkarılıp sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 5 yıldır obezite tedavisi gören Emine Çakmak (52), Hamidiye Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlanınca yakınları 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

Kadını ikinci kattaki evinden indiremeyen görevlilerle hasta yakınları, kahvehanede oturan ve sokaktan geçen vatandaşlardan yardım istedi.

Acil sağlık hizmetlerinde kullanılan brandaya konulan Çakmak, 8 kişi tarafından sokağa indirildikten sonra sedyeye alınıp ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çakmak, kendisine yardımcı olan vatandaşlara teşekkür etti.

Çakmak'ın komşularından Hayrettin Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce onun, evinden çıkarılması için itfaiye ekiplerinin yardım ettiğini söyledi.

Bu kez itfaiyeden olumsuz yanıt aldıklarını öne süren Baydar, "İtfaiye, Büyükşehir Belediyesine bağlandığı için yardımcı olamayacaklarını söylediler. Kahvehaneden adam bulup hastayı indiriyorlar. Bu da çok zor oluyor. Aileye yardımcı olunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sağlık Haberleri

Kütahya Evliya Çelebi Hastanesinde Dünya El Hijyeni Günü bilgilendirme standı
Türkiye’de epidural anestezi tercihi yüzde 1’in altında
5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu
4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Günü
Türkiye’de çocukların yüzde 30’u toksik ebeveyn ile karşı karşıya
Nörolojik hastalıkları elektrik uyarısıyla tedavi eden cihaz geliştirildi
Apandisit tanısı konulan hasta için helikopter havalandı
Yaklaşık 2 aydır yaşam savaşı veren Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu Rahman hayatını kaybetti
Hitit Üniversitesi’nde “1. Tıp Öğrenci Kongresi” başladı
Samsun’da devam eden sağlık yatırımlarındaki son durum