Öğrenciler matematiği eğlenerek öğreniyor

Nevşehir'de açılan Matematik atölyesi, öğrencilerin matematik bilimine ait ön yargılarını yıkmayı ve matematiksel kavramları oyunlar aracılığı ile...

Nevşehir'de açılan Matematik atölyesi, öğrencilerin matematik bilimine ait ön yargılarını yıkmayı ve matematiksel kavramları oyunlar aracılığı ile farkına varmadan öğrenilmesini hedefliyor.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Ortaokulu'nda açılan matematik atölyesinde; doğal sayılar, tam sayılar, kesirler, ölçme, örüntüler, veri işleme, simetri, geometrik şekiller, açılar, alan ve hacim gibi matematiksel kavramlar günlük hayat problemleri üzerinden, oyunlaştırma yöntemiyle işleniyor. Matematik atölyesinde kullanılan tüm materyaller okul öğretmenleri tarafından tasarlandı ve Nevşehir Meslek Lisesi atölyelerinde üretildi. Yaz kurslarına katılan öğrenciler matematik atölyesi sayesinde hem eğleniyor, hem de öğreniyor.

Kursa katılan Elif Ceren Özmen, "Okulumuzdaki matematik sınıfı çok güzel. Sınıfımızda zeka geliştirici oyunlar var. Okulumuzda açılan matematik sınıfı dersleri de konuları da pekiştirmek amaçlı çok iyi olduğunu düşünüyorum. LGS sınavı öncesi hem konuları pekiştiriyoruz hem de 8. Sınıfa hazırlanıyoruz. Yaz tatilindeki kurslar hem eğlenceli hem de verimli geçiyor" diye konuştu.

Matematik atölyesini inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat da, "Bakanlığımız tarafından başlatılan matematik seferberliği çerçevesinde ilimizde matematik atölyeleri kurmaya başladık. Materyalleri öğretmenlerimiz tasarladı ve Meslek Lisesinde üretimini yaptık. Matematik atölyelerini tüm okullarımızda kurmayı hedefliyoruz. Bu şekilde öğrencilerimiz hem eğlenecek hem de öğrenecek. Amacımız matematiği eğlenceli hale getirmek. Özellikle matematiği öğrenemeyen, orta ve alt durumdaki öğrencilerimiz için çok verimli olduğunu düşünüyorum. Nevşehir'i matematik ile ön plana çıkartmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Matematik atölyelerinin kuruluş aşamasında görev alan Matematik öğretmeni Kasım Vural ise "Materyallerin üretilmesi, bakanlığa sunulması ve geri dönüşlerin alınması noktasında tüm süreç içerisinde yer aldım. Ürettiğimiz materyallerin öğrencilerin ilgi ve alakasının yanı sıra başarılarını artıracağını düşünüyoruz. Matematik materyalleri tasarlarken öğrencilerin ilgi ve alakasını çekebilecek materyaller olması, kullanışlı olması ve özgün olmasına gayret ettik. İnşallah yaptığımız materyaller okulumuzda ve ilimizde iyi işlere vesile olur. Öğrencilerimizin matematiğe ilgi ve alakası bu materyaller ile daha da arttı. Sınıf ortamının değişmesi, materyallerin farklı olması, ilgi ve alaka çekmesi öğrencilerin matematiğe bakış açısını değiştirdi. Özellikle alt ve orta düzey öğrencilerin daha fazla matematiği sevmelerine sevk etti" şeklinde konuştu.

Eğitim Haberleri

LGS’ye girecek öğrencilere son 30 gün önerileri
ÖSYM Başkanı Ersoy, Rektör Kırışık ile görüştü
Prof. Dr. Aslan’dan Hz. Peygamber’in örnekliği konferansı
Turkcell’in dijital ürünlerini Türkiye’nin ‘Zeka Gücü’ gençleri geliştirecek
Muğla’da gönüllü gençler okul duvarlarına masal kahramanlarını resmediyor
Diyarbakır Final öğrencileri eğitimde sınırları aştı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden bir başarı daha
EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında dünyada 301-350 bandına yükseldi
Gençlere farkındalık bilincini aşılamayı hedefleyen akademinin ilk konuğu Aslıhan Koruyan Sabancı oldu
Bolvadin’in eğitim durumu değerlendirildi