Öğrencilere "uyuşturucuyla mücadele" eğitimi

KOCAELİ (AA) - Gebze Ticaret Odası'nca (GTO) yürütülen 'Kullanırsan Kullanılırsın' Projesi kapsamında, öğrencilere 'uyuşturucuyla mücadele' eğitimi verildi.Osman Hamdi Bey Kültür...

KOCAELİ (AA) - Gebze Ticaret Odası'nca (GTO) yürütülen "Kullanırsan Kullanılırsın" Projesi kapsamında, öğrencilere "uyuşturucuyla mücadele" eğitimi verildi.

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, geçen ay başlattıkları proje sayesinde bugüne kadar 7 bin 500 öğrenciye ulaştıklarını söyledi.

Uyuşturucu kullanım yaşının 13'e kadar indiğini belirten Çiler, "Gençlerimiz farklı uyuşturucu madde kullanımı yüzünden yaşamlarını yitiriyor. Bizler sağlıklı nesil ve güvenilir bir toplum yetiştirmek istiyoruz. Çünkü siz gençler ülkenin geleceği ve teminatısınız. Bu proje destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Proje danışmanı Zafer Ercan ise programa katılan öğrencilere uyarılarda bulunarak, "Uyuşturucu hayatınıza kolay girer, fakat zor çıkar. Uyuşturucu kullanma özentiyle başlar ve kesinlikle arkadaştan gelir. Doktorun verdiği hariç ilaç kullanmayın. Çünkü uyuşturucu madde, hap kılıyla hayatımıza girer. Uyuşturucu kullanmamanın en etkili çözümü hiç başlamamaktır. Sigara ve alkolden mutlaka uzak durun" diye konuştu.

Etkinliğe, öğrenciler, velileri ve öğretmenler katıldı.

Yerel Haberleri

Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar
Parmağa sıkışan yüzük kesilerek çıkarıldı
Prof. Dr. Sami Güçlü’den Rektör Özölçer’e ziyaret
“Arılarım beni tanıyor” diyen bal üreticisi atletle arılarına bakım yapıyor
Görevi esnasında beyin kanamıs geçiren güvenlik görevlisi son yolculuğuna uğurlandı
Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
Sungurlu’da geleneksel çocuk oyunları şenliği sona erdi
Öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü son yolculuğuna uğurlandı
Gödekmerdan, genel başkan yardımcısı oldu
Jandarma ekibi tilkiyi elleri ile besledi